“Το Φεστιβάλ Παιδιού θα πραγματοποιηθεί εις πείσμα των σκοπιμοτήτων”
Πολιτική

“Το Φεστιβάλ Παιδιού θα πραγματοποιηθεί εις πείσμα των σκοπιμοτήτων”

Για «ανυπαρξία πολιτικής υπόστασης» από πλευράς της δημοτικής παράταξης Κοινωνία Ενεργών Πολιτών κάνει λόγο η δημοτική Αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης, απαντώντας σε ανακοίνωση της παράταξης σχετικά με τη διεξαγωγή του φετινού Φεστιβάλ Παιδιού, καθώς και την ανάπλαση της παιδικής χαράς στο Άλσος Βαρβαρέσου (Κοινωνία Ενεργών Πολιτών: Πού θα διεξαχθεί το φετινό Φεστιβάλ Παιδιού;).

Η δημοτική Αρχή του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη μιλά για «όψιμο» και «καθόλου τυχαίο» ενδιαφέρον της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, με επικεφαλής τη Μαρία Γώγου, για την ανάπλαση της παιδικής χαράς, που έχει στόχο, όπως τονίζει, να «παραμείνει κλειστός» για τα παιδιά και τους επισκέπτες ο χώρος του Άλσους.

Αναφορικά με το Φεστιβάλ Παιδιού η δημοτική Αρχή τονίζει ότι αυτό γίνεται «παιχνίδι στα χέρια μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων» και ότι «εις πείσμα παράλογων και κακόβουλων σκοπιμοτήτων» το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα με μεγάλη επιτυχία, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Η ανυπαρξία πολιτικής υπόστασης προκαλεί παραλογισμό!

Κατόπιν επιστολής που δημοσιεύτηκε σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα με θέμα την ανάπλαση της παιδικής χαράς στο Άλσος Βαρβαρέσου η δημοτική Αρχή δηλώνει ότι, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ήταν από τους πρώτους Δήμους που έχει πιστοποιήσει τους χώρους παιδικών χαρών όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία,  έτσι ώστε να τηρούνται πάντα τα πρότυπα και οι προδιαγραφές ασφαλείας, που διέπουν τη λειτουργία όλων των παιδικών χαρών. Καθότι ο χώρος στο Άλσος προορίζεται, εκτός από ενήλικες επισκέπτες, και για ψυχαγωγία νηπίων και παιδιών, η ασφάλειά τους αποτελεί και για τον ίδιο τον δήμαρχο, το ύψιστο ζητούμενο. Στο Άλσος Βαρβαρέσου θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα το 39ο Φεστιβάλ Παιδιού, όπως γίνεται κάθε χρόνο, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Δυστυχώς, και αυτό το γεγονός γίνεται παιχνίδι στα χέρια μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Το όψιμο ενδιαφέρον της Κοινωνίας Ενεργών Πολιτών έρχεται να συνδυαστεί -καθόλου τυχαία άλλωστε- και με την καταγγελία, από μια κάτοικο της περιοχής, στην Αστυνομία και στο Δασαρχείο Πεντέλης με αποτέλεσμα τη διακοπή των εργασιών της ολοκλήρωσης της τοποθέτησης νέων πιστοποιημένων οργάνων, σύμφωνα με τα νέα πρότυπα ασφαλείας, της παιδικής χαράς που βρίσκεται εντός του Άλσους. Οι ενέργειες αυτές αποδεικνύουν περίτρανα ότι έχουν στόχο να πλήξουν την δημοτική Αρχή, αλλά και το χειρότερο, να παραμείνει κλειστός, για τα παιδιά και τους επισκέπτες, αυτός ο όμορφος χώρος του Άλσους. Αυτό το δήθεν ενδιαφέρον αποκαλύπτεται αφού έχουν πέσει οι μάσκες υποκρισίας.

Το Φεστιβάλ Παιδιού είναι ένας θεσμός με ιστορία και παράδοση που συνεχίζεται εδώ και 39 χρόνια σε ένα υπέροχο χώρο φυσικού κάλλους. Η δημοτική Αρχή δεν θα αφήσει κανέναν και για κανένα λόγο να τον στερήσει από τους κατοίκους λόγω κακόβουλων και παράλογων ενεργειών με σκοπιμότητες άλλου είδους. Η ανυπαρξία πολιτικής υπόστασης, ευτυχώς για τους δημότες, είναι πλέον ολοφάνερη. Αυτοί που εκπροσωπούν το παράλογο μπορεί να συνεχίσουν να μεμψιμοιρούν και να στέκονται εμπόδιο σε κάθε νέο έργο που δρομολογείται, αλλά δεν θα τους περάσει. Το Άλσος Βαρβαρέσου είναι ένας πευκόφυτος χώρος πρασίνου και δροσιάς για όλους τους δημότες, και σε συνδυασμό  με τη λειτουργία της παιδικής χαράς, ως τέτοιος θα παραμείνει.

Εις πείσμα των καιρών και των παράλογων και κακόβουλων σκοπιμοτήτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet