Σ. Γκίκας: Τα προβλήματα της Λυκόβρυσης, το Κλειστό και οι ευθύνες Φωκιανού
Πολιτική

Σ. Γκίκας: Τα προβλήματα της Λυκόβρυσης, το Κλειστό και οι ευθύνες Φωκιανού

Ευθύνες για τη μη αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λυκόβρυσης επισύρει στον τέως δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρη Φωκιανό ο αναπληρωτής δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Γκίκας.

Ο κ. Σ. Γκίκας, εκλεγείς με την παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, τονίζει ότι ο κ. Φωκιανός λειτουργεί «σαν να είναι αυτός δήμαρχος» και διερωτάται «που είναι» ο νυν δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης.

Παράλληλα, θίγει και άλλα θέματα που αφορούν στον τέως δήμαρχο, όπως το οικόπεδο της ΑΓΕΤ, τμήμα του οποίου, όπως υποστηρίζει, θα χάριζε η εταιρεία στον Δήμο για αθλητικές εγκαταστάσεις, τα σχολεία που επρόκειτο να κτιστούν δίπλα στο εργοστάσιο του Βενέτη, κατηγορώντας τον κ. Φωκιανό ότι τα χρησιμοποίησε για «να πάρει τις ψήφους» των δημοτών.

Τέλος, ο αναπληρωτής δημοτικός σύμβουλος διερωτάται γιατί τα μέλη της παράταξης του τ. δημάρχου που βρίσκονται τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισαν αρνητικά για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στο Νομικό Πρόσωπο ΚΟΙΠΑΠ, και μαζί και ο νυν δήμαρχος, όπως αναφέρει στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Τα προβλήματα της Λυκόβρυσης και οι μεγάλες ευθύνες για το Κλειστό Γυμναστήριο του τέως δημάρχου

Παρακολουθώ τις αλλεπάλληλες συνεντεύξεις και δηλώσεις του τέως δημάρχου για τα θέματα του Δήμου μας. Και μου δημιουργείται μια μεγάλη απορία. Γιατί ο κ. Φωκιανός λειτουργεί σαν να είναι αυτός δήμαρχος αν και έχουν περάσει δυο χρόνια από τις δημοτικές εκλογές; Ο σημερινός δήμαρχος ο κ. Μαυρίδης πού είναι; Δεν υπάρχει; Ή δεν τον ακούει κανένας;

Στις τελευταίες δηλώσεις του ο κ. Φωκιανός κάνει επίθεση με όλα τα μέσα στο ΠΕΑΠ επειδή έχει διαφορές με την πρόεδρό του. Μας λέει για την κακή κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου χωρίς να μας λέει ότι επί των ημερών του έγιναν όλα αυτά τα χάλια.

Αλλά εκείνο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση και με υποχρέωσε να κάνω αυτή τη δημόσια ανακοίνωση είναι το γεγονός ότι ο κ. Φωκιανός θέλει να ξεφύγει από τις μεγάλες ευθύνες στο θέμα του ημιτελούς Κλειστού Γυμναστηρίου της Λυκόβρυσης λέγοντας ότι πρέπει να γίνει τώρα. Καλά τόσα χρόνια, που ήταν δήμαρχος και πέρασαν εκατομμύρια από το ταμείο της Λυκόβρυσης πού ήταν ο κ. Φωκιανός; Τι έκανε; Ποιος ήταν ο λόγος που άφησε αυτό το κλειστό χωρίς να κάνει κάτι; Χιλιάδες νέοι της Λυκόβρυσης έπαιζαν μπάσκετ και έκαναν προπονήσεις με το σχολείο τους ή τον ΑΟΚ Λυκόβρυσης κάτω από βροχές και κακοκαιρίες την ώρα που ο Δήμος μας σφύριζε αδιάφορος και άφηνε μισοτελειωμένο ένα θαυμάσιο κλειστό γυμναστήριο. Το οποίο είχε μετατρέψει σε σκουπιδότοπο.

Πού ήσασταν τότε κύριε Φωκιανέ;

Λέτε και για τη λύση του οικοπέδου της ΑΓΕΤ. Προτείνετε, αν κατάλαβα καλά, να το αγοράσουμε τώρα; Εσείς δεν μας λέγατε επί χρόνια ότι η ΑΓΕΤ θα μας χάριζε ένα μεγάλο τμήμα του οικοπέδου για αθλητικές εγκαταστάσεις; Τι έγιναν οι συνομιλίες τις οποίες εσείς προσωπικά κάνατε;

Οι ερωτήσεις που έχω ως δημότης της Λυκόβρυσης είναι πολλές γιατί τα προβλήματα που έχει η πόλη μας είναι πάμπολλα και δυστυχώς τα περισσότερα έρχονται από τη δική σας περίοδο.

Τα σχολεία που με τυμπανοκρουσίες λέγατε ότι θα κατασκευαστούν δίπλα στο εργοστάσιο του ΒΕΝΕΤΗ τι έγιναν; Μας βάλατε τις μεγάλες ταμπέλες προεκλογικά, μας πήρατε τις ψήφους και μετά βγάλατε τις ταμπέλες και κάνατε τον χώρο λαχανόκηπο. Και στα σχολεία της Λυκόβρυσης υπάρχουν ακόμα κοντέινερ.

Και μια ακόμα απορία για τον τέως δήμαρχο, ο οποίος διαθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο πολλούς δικούς του δημοτικούς συμβούλους. Αναφέρεστε και στους διαχειριστικούς ελέγχους και ότι κάποιοι θέλουν να μειώσουν το έργο σας. Όταν ζητήθηκε διαχειριστικός έλεγχος για το ΠΕΑΠ ψηφίστηκε και έγινε. Όταν όμως ζητήθηκε και για το ΚΟΙΠΑΠ τα μέλη που ήταν στην παράταξή σας ψήφισαν αρνητικά. Και στην ίδια γραμμή της άρνησης και ο κ. Μαυρίδης. Γιατί άραγε, αφού δεν υπάρχει πρόβλημα; Έτσι υπηρετούμε τη διαφάνεια στα δημόσια οικονομικά;

Θα μπορούσα να μιλάω με τις ώρες για τα προβλήματα της Λυκόβρυσης και για τις λύσεις που έπρεπε να είχαν δοθεί από χρόνια. Με αφορμή όμως τις δηλώσεις του τέως δημάρχου είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε ειλικρινά και να μη σκεπάζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν από χρόνια.

Σωτήρης Γκίκας

Αναπληρωτής δημοτικός σύμβουλος

Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης

Συμμαχία Πολιτών

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet