Έξοδος Π. Μπόλα από την ΚΕΠ με καταγγελίες κατά της Μ. Γώγου
Πολιτική

Έξοδος Π. Μπόλα από την ΚΕΠ με καταγγελίες κατά της Μ. Γώγου

Δεν φαίνεται να ηρεμούν τα… πνεύματα στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης Πεύκης, Κοινωνία Ενεργών Πολιτών. Φαίνεται ότι το «ξεκαθάρισμα ρόλων» στη γενική συνέλευση της 20ής Μαρτίου (Ξεκαθάρισμα ρόλων και προθέσεων στην Κοινωνία Ενεργών Πολιτών), το οποίο ακολούθησε τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης των τριών εκ των πέντε δημοτικών συμβούλων της παράταξης στην οποία ηγείται η κα Μαρία Γώγου, δεν ήταν αρκετό για να αποκατασταθεί η ηρεμία στο εσωτερικό του συνδυασμού.

Έτσι, περίπου δύο μήνες μετά, μία νέα πολιτική αποστασιοποίηση από την Κοινωνία Ενεργών Πολιτών, αυτή του αντιδημάρχου Πεύκης Παναγιώτη Μπόλλα, έρχεται να αναταράξει τα ενδοπαραταξιακά ύδατα. Πολύ περισσότερο που η συγκεκριμένη επιστολή παραίτησης συνοδεύεται με σοβαρές καταγγελίες κατά της επικεφαλής, η οποία -σύμφωνα με τον ίδιο- λειτουργεί μέσω «κλειστών ομάδων», επιδεικνύει «ιδιοκτησιακή λογική», προχωρεί σε «εν κρυπτώ συνομιλίες και συμφωνίες» με τη δημοτική Αρχή και γενικώς υποτιμά τις ανοιχτές και πολιτικές διαδικασίες.

Αν μη τι άλλο, η αποχώρηση του κ. Π. Μπόλλα, ο οποίος φερόταν να βρίσκεται στο πλευρό της κας Μ. Γώγου κατά τις τελευταίες ενδοπαραταξιακές εξελίξεις αναμένεται να ανοίξει νέο κύκλο εσωστρέφειας στην παράταξη, που ουδείς γνωρίζει πού και πώς θα καταλήξει…

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του μέλους της Κοινωνίας Ενεργών Πολιτών:

Πολιτική αποστασιοποίηση από τη Δημοτική παράταξη «Κοινωνία Ενεργών Πολιτών»

Αγαπητοί συμπολίτες,

Όπως ίσως θα θυμάστε στην προ δύο μηνών προσπάθεια εκτροπής της λαϊκής ετυμηγορίας που επιχειρήθηκε από μερίδα εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων είχα πάρει σαφή θέση υπέρ της διατήρησης της θεσμικής ισχύος της παράταξης.

Αυτή όμως η σαφής μου θέση είχε και τους εξίσου σαφείς πολιτικούς όρους, όπως:

  1. Να λειτουργήσει άμεσα το καταστατικό της παράταξης.
  2. Να σταματήσουν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις.
  3. Να τεθούν συγκεκριμένες πολιτικές κατευθύνσεις, τις οποίες η παράταξη θα προβάλλει για τα κορυφαία θέματα του Δήμου.
  4. Να τερματιστεί η πάσης φύσεως ιδιοκτησιακή θεώρηση, που ορισμένοι διατηρούν για τον εαυτόν τους σε σχέση με την παράταξη.

Δυστυχώς, μετά από την παρέλευση δύο και πλέον μηνών από τη Συνέλευση της 20ής Μαρτίου 2016, αυτά που διαπιστώνω είναι τα παρακάτω:

Από την κλειστή ηγετική ομάδα που προϋπήρχε, αντί η παράταξή μας να συνδεθεί με την κοινωνία του Δήμου μας, το μόνο που έγινε είναι η αλλαγή φρουράς με μια άλλη επίσης κλειστή και μακριά από την κοινωνία ηγετική ομάδα.

Η ιδιοκτησιακή θεώρηση της υποψηφίας, κατά το 2014, δημάρχου και η προσωπική της πολιτική για θέματα που όλοι μας πιστεύουμε ότι υπερβαίνουν τις αποφάσεις του ενός προσώπου, δυστυχώς συνεχίζει να υφίσταται σε αμείωτο βαθμό.

Η εμμονή παραμονής στην ηγεσία της παράταξης ως αυτοσκοπό και η μέχρι «αυτισμού» αγοραφοβία δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να ευνοήσουν τη σύνθεση, η οποία όπως όλοι ξέρουμε προέρχεται από την ποιότητα της διαβούλευσης και του διαλόγου που επιβάλλεται να προηγηθεί.

Η προσωπική και πολιτικά ύποπτη κατεύθυνση που η παράταξη έλαβε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το μείζον θέμα της δημιουργίας «πράσινου σημείου» στη Λυκόβρυση, καταδεικνύει πλήρως τις συνδιαλλαγές ερήμην της πόλης και πίσω από κλειστές θύρες.

Η τελευταία μάλιστα, εν κρυπτώ από την κοινωνία του Δήμου, συνάντηση που προ ολίγων ημερών έγινε στο γραφείο του κ. δημάρχου, στην οποία μετείχε και η επικεφαλής κα Γώγου για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι η ειδική εισφορά του 30% για το Ο.Τ.9, αποδεικνύει πλέον το πόσο σοβαρά η ίδια λαμβάνει το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο -σε αντίθεση με εκείνη- ο ίδιος θεωρώ ως ανοιχτό όργανο διαβούλευσης και σύνδεσης με την κοινωνία, που εξέλεξε τα μέλη του.

Ως εκ τούτου και επειδή η κοινωνία του Δήμου μας επί σειρά τετραετιών με έχει εκλέξει ακόμη και στη θέση του πρώτου δημοτικού συμβούλου της πόλης, κυρίως για λόγους που ουδεμία σχέση έχουν με τις παραπάνω ακολουθούμενες πρακτικές, δηλώνω σήμερα προς όλους ότι τον ρόλο αυτό θεωρώ ότι ακόμη τον διατηρώ απέναντι στους συμπολίτες μου και θα συνεχίσω να τον τιμώ με την κατάθεση της άποψής μου για όλα τα σοβαρά θέματα του Δήμου, αποστασιοποιούμενος πλήρως από την παράταξη «Κοινωνία Ενεργών Πολιτών», συνεχίζοντας να τιμώ τον καθαρό και απαρέγκλιτο βηματισμό μου.

Παρέλκει επίσης να σας ενημερώσω ότι εντός της ημέρας θα παραδώσω στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την παραίτησή μου από μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης και από μέλος του Δ.Σ. του ΠΕΑΠ, θέσεις με τις οποίες με τίμησε η ψήφος του Δημοτικού Συμβουλίου κατόπιν πρότασης της παράταξης «Κοινωνία Ενεργών Πολιτών».

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Μπόλλας

π. αντιδήμαρχος Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet