Δ. Κωνστάντος: Σε έλεγχο παραπέμπεται δαπάνη για αποκριάτικη γιορτή
Πολιτική

Δ. Κωνστάντος: Σε έλεγχο παραπέμπεται δαπάνη για αποκριάτικη γιορτή

Σε έλεγχο παραπέμπεται δαπάνη του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την εκδήλωση «Αποκριάτικο ξεφάντωμα μικρών και μεγάλων», σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- Δημήτρης Κωνστάντος.

Η δαπάνη αποφασίστηκε με απευθείας ανάθεση από τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου:

Σε έλεγχο παραπέμπεται η δαπάνη με απευθείας ανάθεση του δημάρχου κ. Μαυρίδη για το «Αποκριάτικο ξεφάντωμα μικρών και μεγάλων»

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Απριλίου είχαμε εκφράσει εύλογες και τεκμηριωμένες ενστάσεις ως προς το ύψος εκδήλωσης του Δήμου με τίτλο «Αποκριάτικο ξεφάντωμα 2016 για μικρούς και μεγάλους».

ΑπόφασηΕιδικότερα, σύμφωνα με την εισήγηση του σχετικού θέματος, το κόστος της εκδήλωσης ανερχόταν στα 1.389,90 ευρώ με απευθείας ανάθεση του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Αναστάσιου Μαυρίδη, σύμφωνα με την 294/2.3.2016 απόφασή του. Κόστος υπερβολικό με βάση το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολήθηκε και τα τεχνικά μέσα που διατέθηκαν για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Τελικά η δαπάνη εγκρίθηκε με τη θετική ψήφο 13 δημοτικών συμβούλων σε σύνολο 16 παρόντων και με την ένθερμη υποστήριξη του δημάρχου (αριθμός απόφασης 83/2016).

Στο πλαίσιο του θεσμικά κατοχυρωμένου και δημοκρατικά επιβεβλημένου ελεγκτικού ρόλου της αντιπολίτευσης, καταθέσαμε καταγγελία στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στις 28 Απριλίου 2016.

Ενημερωθήκαμε ότι με την αριθμό πρωτοκόλλου ΓΕΔΔ Φ.739.16/10157 απόφασή της, η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κ. Μαρία Παπασπύρου διαβίβασε την καταγγελία μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για τις προβλεπόμενες ενέργειες.

Όπως και με την προώθηση του Διαχειριστικού Ελέγχου του ΠΕΑΠ και την απόφαση ενοικίασης αίθουσας από τον Δήμο στη Λ. Ειρήνης στην Πεύκη, έχουμε δημοσιοποιήσει τις ενέργειές μας προς τις αρμόδιες αρχές ελέγχου στους συμπολίτες μας, το ίδιο πράττουμε και σήμερα. Άμεση θα είναι και η δημοσιοποίηση των αξιολογικών συμπερασμάτων επί των καταγγελιών μας από τις ελεγκτικές αρχές.

Δημήτρης Γ. Κωνστάντος, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής Λυκόβρυση Πεύκη.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet