«Εγκαταλείψατε την πόλη – Η περίοδος χάριτος έληξε κ. δήμαρχε»
Πολιτική

«Εγκαταλείψατε την πόλη – Η περίοδος χάριτος έληξε κ. δήμαρχε»

Για «εγκατάλειψη και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στον Δήμο» και για διοίκηση «μακράν των προβλημάτων των πολιτών» κατηγορεί τη διοίκηση του δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, η παράταξη του κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλου.

Η Συμμαχία Πολιτών, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ως παραδείγματα «εγκατάλειψης» την «εγκατάλειψη» της δημοτικής συγκοινωνίας, το κλείσιμο παιδικών χαρών, το ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης και τη μη λειτουργία του κεντρικού συντριβανιού της Πεύκης.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση καθίσταται σαφές ότι η περίοδος χάριτος που είχε η δημοτική Αρχή από την παράταξη της Συμμαχίας Πολιτών έχει πλέον εξαντληθεί.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Εικόνες εγκατάλειψης, οι οποίες είναι φανερές πλέον σε όλους τους κατοίκους, παρουσιάζει ο Δήμος μας. Η νέα δημοτική Αρχή, στα δύο χρόνια παρουσίας της δεν μπόρεσε να βρει την περπατησιά της. Ο δήμαρχος είναι μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της πόλης. Κι αυτό γίνεται ημέρα με την ημέρα όλο και πιο χειροπιαστό, τόσο στα κεντρικά σημεία όσο και στις γειτονιές.

Οι πολίτες παρακολουθούν με απογοήτευση  την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, ακόμα και σε απλά θέματα καθημερινότητας, την ώρα που τα τέλη καθαριότητας και ο δημοτικός φόρος δεν μειώθηκαν ούτε ευρώ. Αντιθέτως, ο δημοτικός φόρος της Πεύκης αυξήθηκε το 2015 από τη διοίκηση Μαυρίδη σε ποσοστό 54%. Την ίδια ώρα σε όλους σχεδόν τους δήμους έχουν γίνει, λόγω της κρίσης, μεγάλες μειώσεις στα δημοτικά τέλη.

Η δημοτική μας παράταξη, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, όλο αυτό το διάστημα «έβαλε πλάτη» στη δημοτική Αρχή και τη βοήθησε για το συμφέρον της πόλης. Φυσικά, όταν συμβαίνουν όλα αυτά, δεν γίνεται να δώσουμε μεγαλύτερη περίοδο χάριτος, ιδιαιτέρως από την ώρα που διαπιστώνεται ότι η διοίκηση δεν έχει ούτε σχεδιασμό ούτε διάθεση για συνεννόηση στα κυριότερα προβλήματα. Ο θεσμικός μας ρόλος δεν μας επιτρέπει να μείνουμε αδρανείς στο έλλειμμα που παρουσιάζει η δημοτική Αρχή, έλλειμμα που αγγίζει ακόμα και θέματα διαφάνειας. Μακριά βεβαίως από τη  ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ η αντιπολίτευση για την… αντιπολίτευση. Θα κινούμαστε όπως πάντα υπεύθυνα.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εγκατάλειψης και ταλαιπωρίας των πολιτών είναι η συρρίκνωση της δημοτικής συγκοινωνίας, η οποία ενώ επί δημαρχίας Θεοδωρακόπουλου (2010) είχε 28 δρομολόγια την ημέρα και αποτελούσε παράδειγμα λειτουργίας  για τα Βόρεια Προάστια της Αθήνας, σήμερα- με απόφαση του κ. Μαυρίδη- έχει περιοριστεί στα 4 με 5 δρομολόγια την ημέρα, με συνέπεια να μην εξυπηρετεί  τον σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε. Οι αναφορές  από τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο ότι δήθεν άλλαξαν οι νόμοι είναι ανακριβείς και αποτελούν δικαιολογίες για να καλυφθούν οι αδυναμίες της δημοτικής Αρχής. Ας δώσουν στη δημοσιότητα τους νόμους που (όπως ισχυρίζονται) άλλαξαν. Είναι τυχαίο ότι αρνούνται, σε συνεργασία και με τον πρόεδρο, να το φέρουν για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ υπάρχει σχετική απόφαση;  

Άλλο θέμα. Οι παιδικές χαρές έμειναν για 18 μήνες τυπικά κλειστές για μικροβελτιώσεις και συντηρήσεις, που ήθελαν το πολύ πέντε με έξι ημέρες. Οι γονείς πήγαιναν τα παιδιά τους με δική τους ευθύνη, όπως έγραφαν στις ταμπελίτσες. «Έκλεισαν» ακόμα και την παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα Πεύκης, η οποία το 2009 επί δημαρχίας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου ήταν η καλύτερη παιδική χαρά στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν βλέπετε τι γίνεται τον τελευταίο χρόνο με τη μεγαλύτερη παιδική χαρά του Δήμου στο Άλσος Βαρβαρέσου; Ο  δήμαρχος την έκλεισε πριν από ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ μήνες για κάποιες βελτιώσεις, όπως ζητούσε ο νόμος, που δεν ήθελαν επάνω από ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ, αλλά… ξέχασε να πάρει τη νόμιμη άδεια. Και μετά του έφταιγε το δασαρχείο. Μόλις τον Μάιο κατέθεσε τη γνωμάτευση του δασολόγου. Αλλά ακόμα και τώρα, που ΕΥΤΥΧΩΣ ξεκόλλησε το θέμα από το δασαρχείο, πάλι η δημοτική Αρχή… ξέχασε να πάρει νόμιμη έγκριση για τη μελέτη του έργου.

Η ιστορία με το ημιτελές κλειστό γυμναστήριο της Λυκόβρυσης είναι γνωστή σε όλους. Αντί να κάνει ενέργειες για την ολοκλήρωσή του, μετά την πλήρη εγκατάλειψη και απαξίωση του κλειστού επί δημαρχίας Φωκιανού… φρόντισε κι αυτή η δημοτική Αρχή να μετατρέψει το προαύλιο του γυμναστηρίου σε χωματερή πόλης, όπως γινόταν συστηματικά και από τον τέως δήμαρχο. Χρειάστηκε προ διμήνου παρέμβαση του Εισαγγελέα για να αναγκαστεί ο Δήμος να το καθαρίσει, να κάνει δηλαδή το καθήκον του έναντι των πολιτών. Τώρα βεβαίως μένει να εξεταστεί ποιος θα πληρώσει για τον καθαρισμό…

Υ.Γ.:  Μια κραυγαλέα περίπτωση εγκατάλειψης είναι η υπόθεση της λειτουργίας του κεντρικού συντριβανιού της Πεύκης, επί της Λεωφόρου Ειρήνης. Εδώ και τρεις μήνες είναι χαλασμένο και ο κ. Μαυρίδης, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παπανικολάου, δεν συγκινούνται.

Η αδιαφορία για την πόλη σε μια μόνο φωτογραφία.

 Κρίμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet