«Θέλει ο Θεοδωρακόπουλος να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει»
Πολιτική

«Θέλει ο Θεοδωρακόπουλος να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει»

Σε αυστηρό τόνο απαντά η διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σε ανακοίνωση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο («Εγκαταλείψατε την πόλη – Η περίοδος χάριτος έληξε κ. δήμαρχε»).

Ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος έχει ως στόχο «να πλήξει με ψεύδη, λάσπη, λαϊκισμό και δημαγωγία» τον δήμαρχο Τάσου Μαυρίδη όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Θέλει ο Θεοδωρακόπουλος να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει»

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει άλλωστε κάθε νοήμων άνθρωπος τις κακόβουλες ενέργειες που συνοδεύουν σε κάθε κίνησή του τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο;

Θέλοντας ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, για μια ακόμη φορά να διασωθεί από την ηχηρή του απομόνωση, προκαλεί με στόχο να πλήξει με ψεύδη, λάσπη, λαϊκισμό και δημαγωγία τον δήμαρχο κ. Μαυρίδη και τη δημοτική Αρχή.

Ο κατήφορος της θρασύτητας και της ντροπής που έχει επιλέξει να πορεύεται τα τελευταία χρόνια δεν έχει τελειωμό χωρίς φυσικά (και πώς θα μπορούσε άλλωστε;) να έχει αντιληφθεί και να ελέγξει το απίστευτο πάθος και μίσος που εκτοξεύει με δηλητηριώδη τρόπο σε κάθε ευκαιρία εναντίον του σημερινού δημάρχου κ. Αναστάσιου Μαυρίδη αφού ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει ο ίδιος από τις δυο πανηγυρικά αποτυχημένες και ηχηρές προσπάθειες επανεκλογής του στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Είναι τόσο εμφανής η καταστροφική του πορεία, ως πρώην δήμαρχος Πεύκης, αφού διέλυσε οικονομικά έναν Δήμο που προσπαθεί ακόμα και τώρα, εναγωνίως, χωρίς κανένα ίχνος λογικής και συνεχίζει το ίδιο καταστροφικό του έργο, χωρίς φραγμούς, χωρίς όρια. Άραγε ποιος «κρύβεται» πίσω από διάφορες ανυπόστατες καταγγελίες, από υπαρκτά ή ακόμα και ανύπαρκτα πρόσωπα που καταγγέλλουν ακόμα και για «παιδικές χαρές», που ενώ είναι κλειστές και μη προσβάσιμες για το κοινό, λόγω εργασιών, με στόχο την ανάπλαση και ανακατασκευή τους σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας που προβλέπει η νέα νομοθεσία; Όμως «πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές» εμφανίζεται ο ίδιος υπέρμαχος και βγαίνει στην επιφάνεια (μετά τη βροχή φυσικά) με ανάλογα δελτία Τύπου.

Ποιος άραγε «καταγγέλλει» ακόμα και σήμερα χωρίς να έχει ίχνος ντροπής και μιλά για έργα στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και για οικονομική διαχείριση; Επειδή συνεχίζει το γνωστό του παιχνίδι, ας του θυμίσουμε για μια ακόμη φορά, ένα μικρό δείγμα από τα έργα και τις ημέρες του στον πρώην Δήμο Πεύκης. Θέλει να μας πει ακόμα ο ταχυδακτυλουργός εμπνευστής του μεγάλου έργου «υπογειοποίηση στη Λεωφόρο Ειρήνης» πόσο κόστισαν στην απερίγραπτη θητεία του τα έργα με τα πολύ μικρά ποσοστά έκπτωσης της περίεργης οικονομικής διαχείρισης με αποτέλεσμα να χρεωθεί ο Δήμος Πεύκης επιπλέον 1.000.000 ευρώ;

Σε ένα σύνολο έργων πάνω από 2 εκατομμύρια περίπου, μαζί με τις απευθείας αναθέσεις, που αφορούν έργα κυρίως αναπλάσεων (!) οι εκπτώσεις που δόθηκαν στις δημοπρασίες και εγκρίθηκαν από τον πρώην Δήμο Πεύκης ήταν από 2% έως 7%!!!

Όταν οι αντίστοιχες δημοπρασίες σε «normal» συνθήκες έχουν έκπτωση της τάξεως του 50%!

Αυτό σημαίνει ότι αντί για 2 εκατομμύρια που κόστισαν τα έργα, θα έπρεπε να εκτελεσθούν με 1 εκατομμύριο (περίπου).

Μέχρι σήμερα αναμένουμε πειστικές απαντήσεις από τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο για τις «μαγικές» εκπτώσεις στα έργα.

Είναι αλήθεια ότι μας άφησε βαριά κληρονομιά όταν υποχρεώθηκε από τους συνδημότες μας, ως «επιβράβευση» φυσικά, να αποχωρήσει από τη θέση του ως ο μοναδικός άνθρωπος που κατέστρεψε οικονομικά τον Δήμο Πεύκης και κληρονόμησε στην επόμενη διοίκηση του Δημήτρη Φωκιανού έλλειμμα 7.700.000 ευρώ. Σίγουρα αυτό είναι μεγάλο βάρος που πρέπει να κουβαλά κάποιος έχοντας απολέσει κάθε ίχνος μνήμης, αίσθησης της πραγματικότητας, ίχνος ντροπής και σεβασμού. Το μόνο που τον απασχολεί, αφού αδιάφορα πλέον συνεχίζει να σκορπά βέλη με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία με τόνους λάσπης με ψεύδη και δημαγωγία, είναι να «κερδίσει» ωφελιμιστικά πάντοτε με το προσωπικό και ατομικό του συμφέρον να προέχει πάνω από όλα!!!

Όψιμο ενδιαφέρον για τη δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης

Ξέχασε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ότι έχει αποκαλέσει τη Λυκόβρυση «περιοχή εκτός Ελλάδας»; Ντροπή και κατάντια. Αυτό και μόνο αρκεί.

Θέλει να μας πει ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος γιατί χάθηκε επί των ημερών του ένα τεράστιας σημασίας έργο κατασκευής κλειστού αθλητικού χώρου στο Ηλιακό Χωριό; Οι προσωπικές του ευθύνες είναι μεγάλες.

Να θυμίσουμε, λοιπόν, στον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο ότι χάθηκε ένα μεγάλο έργο για τον πρώην Δήμο Πεύκης, το οποίο είναι σήμερα πιο αναγκαίο και χρήσιμο από κάθε άλλη φορά για τον ενιαίο Δήμο. Με την καταστροφική του συμπεριφορά δεν επετεύχθη η κατασκευή του Κλειστού Αθλητικού Χώρου στο Ηλιακό Χωριό από τον ΟΣΚ σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του. Αθλητικός χώρος που θα επέλυε ένα σημαντικό και χρόνιο πρόβλημα, αλλά και αίτημα αθλητικών συλλόγων, προς όφελος των αθλητών, μαθητών και της νεολαίας. Αντί αυτού προτίμησε με λαϊκισμό και με υπόγειες διαδικασίες να τορπιλίσει και τελικά να χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο μας με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί αυτό το τεράστιο και μεγάλης σημασίας έργο. Σήμερα κόπτεται προσχηματικά για την αποπεράτωση του κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης στη Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης.

Ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης Αναστάσιος και η δημοτική Αρχή έχουν ήδη κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποπεράτωση του κλειστού από την αρχή της θητείας τους.

Μήπως ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος πρέπει να απολογηθεί επιτέλους πως χάθηκε μια περιουσία ως δωρεά στον πρώην Δήμο Πεύκης οικόπεδο 600 τ.μ. στον χώρο του εργοστασίου Πουρνάρα; Γιατί δεν προχώρησε στην υλοποίηση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε αποφασίσει την αποδοχή δωρεάς; Γιατί δέσμευσε ολόκληρη την έκταση του πρώην εργοστασίου Πουρνάρα με το πρόσχημα την αγορά ολόκληρης της οικοπεδικής έκτασης γνωρίζοντας φυσικά ότι ο Δήμος Πεύκης δεν είχε την παραμικρή πιθανότητα αγοράς του συγκεκριμένου χώρου λόγω οικονομικής αδυναμίας; Όμως προχώρησε σε μια τέτοια αδιανόητη κίνηση ακύρωσης της προηγούμενης απόφασης που θα επέτρεπε στον Δήμο Πεύκης να αποκτήσει χωρίς να καταβάλει ούτε ένα ευρώ μια τεράστια περιουσία. Γιατί άραγε προτίμησε αυτή την παράλογη λύση περί αγοράς ολόκληρου του ακινήτου; Τι άραγε κρύβεται πίσω από αυτή την ενέργεια; Και τι συμφέροντα εξυπηρετήθηκαν;

Όσο για το όψιμο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον ειδικά για τη Λυκόβρυση να του θυμίσουμε, όταν υπήρξε ο ίδιος δήμαρχος Πεύκης, την παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων πίσω από το κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης της Πεύκης. Φυσικά, ο σημερινός και συνήθης καταγγέλλων σιωπούσε με τον προσφιλή του τρόπο. Σήμερα, απλά καταγγέλλει και ενδιαφέρεται για το περιβάλλον.

Μήπως πρέπει να απολογηθεί επιτέλους ο ίδιος για τις προεκλογικές το 2010 άστοχες παρεμβάσεις του στο οικόπεδο που διεκδικεί ο Δήμος μας (επί των οδών Βουλγαροκτόνου, Πόντου, Αγίας Παρασκευής και Κωνσταντινουπόλεως) αφού έδωσε τη δυνατότητα στο φερόμενο ως ιδιοκτήτη να έχει μια εις βάρος του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης αρνητική απόφαση δικαστηρίου;

Αναρωτιέται κάθε νοήμων και λογικός άνθρωπος σε τι αποσκοπούσε αυτή η άστοχη και αποδεδειγμένα πια επικίνδυνη ενέργεια του πρώην δημάρχου Γιάννη Θεοδωρακόπουλου; Άραγε και σε αυτή την οφθαλμοφανή εξέλιξη τι συμφέροντα εξυπηρετήθηκαν;

Από τα βράχια λοιπόν που μας έριξε ο κ. Θεοδωρακόπουλος προσπαθούμε τώρα να αποφύγουμε τα χειρότερα και αυτό γίνεται με έργα, με αποδείξεις, με δράσεις που αφορούν όλους μας για ένα καλύτερο αύριο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet