«Αγγαρεία κάνουν, ποινήν εκτίουν» κάποιοι στο Δ.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης
Πολιτική

«Αγγαρεία κάνουν, ποινήν εκτίουν» κάποιοι στο Δ.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης

Απογοητευτική εικόνα παρουσίασε για άλλη μία φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης-Πεύκης στη συνεδρίαση της Τετάρτης 1η Ιουνίου 2016.

Με ώρα έναρξης την έκτη απογευματινή, τα έδρανα των δημοτικών συμβούλων στην αίθουσα συνεδρίασης ήταν άδεια, ενώ χρειάστηκε να περάσουν 40 λεπτά για να εξασφαλιστεί ο 17ος σύμβουλος που θα επέτρεπε στο Σώμα να λάβει την απαρτία που θα του επέτρεπε να αρχίσει τις εργασίες του.

Εν τω μεταξύ, έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνο Νικολιδάκη, από την πλευρά όσων συμβούλων φάνηκαν συνεπείς στο… ραντεβού με τη θεσμική υποχρέωσή τους και κυρίως από την πλευρά των επικεφαλής των παρατάξεων Λαϊκή Συσπείρωση, Ριζοσπαστική Ανατροπή και Λυκόβρυση Πεύκη.-, Παναγιώτη Ασβεστά, Μανόλη Πάγκαλο και Δημήτρη Κωνστάντο. Οι εν λόγω σύμβουλοι αφού στηλίτευσαν τη στάση των απόντων συναδέλφων τους, ζητούσαν από τον πρόεδρο να ακυρώσει τη συνεδρίαση, επικαλούμενοι τον κανονισμό λειτουργίας, του οποίου την ύπαρξη ωστόσο αμφισβήτησε ο κ. Κ. Νικολιδάκης.

Την τραγική εικόνα συμπλήρωναν τα άδεια καθίσματα στη θέση των πολιτών και μάλιστα σε Ημέρα Δημότη, όπου σε σε συνεδρίες του παρελθόντος ήταν ασφυκτικά γεμάτα.

Σχεδόν άδεια τα καθίσματα των δημοτών...
Σχεδόν άδεια τα καθίσματα των δημοτών…

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος μίλησε για κατάσταση «που ξεπερνά τα όρια της ανοχής», ο κ. Μ. Πάγκαλος χρέωσε στην «αρνητική στάση της διοίκησης» την απουσία πολιτών από τη συνεδρίαση, η κα Μαριάννα Μαμαλάκη έκανε λόγο για «αισχρή εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου» και για κάποιους που «έχουν περάσει το Σώμα για καφενείο» και ο κ. Δ. Κωνστάντος ζήτησε «να εξαντληθεί η αυστηρότητα του προεδρείου σε ό,τι αφορά τους συμβούλους που απουσιάζουν πάνω από τρεις φορές, όπως ο νόμος ορίζει».

Ωστόσο, τα άδεια έδρανα δεν χαρακτήρισαν μόνο την έναρξη της συνεδρίασης. Αντίστοιχα απογοητευτική ήταν η παρουσία των μελών του Σώματος και γύρω στα μεσάνυχτα, όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι που συζητούσαν τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο δεν ξεπερνούσαν τους 13!

Η εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου τα μεσάνυχτα...
Η εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου τα μεσάνυχτα…

Ας ελπίσουμε ότι, είτε μέσω της αυστηρότερης εφαρμογής του κανονισμού, είτε μέσω της συνειδητοποίησης από πλευράς των συμβούλων ότι επιτελούν θεσμικό ρόλο τον οποίο οι ίδιοι διεκδίκησαν να αναλάβουν, θα αλλάξει άρδην τη σημερινή εικόνα που εκθέτει το Σώμα και προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση στους δημότες.

Και τέλος πάντως, εάν κάποιοι θεωρούν, όπως το 2007 ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, ότι κάνουν αγγαρεία ή εκτίουν ποινή, υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης, προκειμένου να αντικατασταθούν από συναδέλφους τους που θα μπορούν να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις του κορυφαίου τοπικού δημοκρατικού θεσμού…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet