Video

«Ελλείμματα» Τ. Μαυρίδη, «ανεπάρκεια» Μ. Πατούλη – VIDEO

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα αναφέρθηκαν οι επικεφαλής τεσσάρων παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης κατά του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη και της προέδρου του ΠΕΑΠ (Νομικό Πρόσωπο Περιβάλλον – Αθλητισμός -Πολιτισμός) Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη, πρωτευόντως και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνου Νικολαδικάκη, δευτερευόντως, για τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του Σώματος την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Παραασκευή 27 Μαρτίου.

Οι Μαρία Γώγου (Κοινωνία Ενεργών Πολιτών), Γιάννης Θεοδωρακόπουλος (Συμμαχία Πολιτών), Μανόλης Πάγκαλος (Ριζοσπαστική Ανατροπή) και Δημήτρης Κωνστάντος (Λυκόβρυση Πεύκη.-) έκαναν λόγο για «πολιτικό έλλειμμα» του δημάρχου, και για «διοικητική ανεπάρκεια» της προέδρου του ΠΕΑΠ, την οποία μάλιστα κάλεσαν να παραιτηθεί, αφού «δεν κατάφερε να ενώσει την πόλη» και «να ανταποκριθεί στον ρόλο της».

Οι επικεφαλής της μειοψηφίας τόνισαν ότι η δημοτική αρχή -με ελάχιστες εξαιρέσεις- υποβαθμίζει τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου, επιλέγει τον δρόμο της όξυνσης, ενώ χαρακτήρισαν τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 24ης Μαρτίου και το ξημέρωμα της 25ης Μαρτίου ως «θεσμικό πραξικόπημα» και «απαξίωση των θεσμών».

Ταυτόχρονα, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κοινή στάση τους απέναντι στα θέματα που έχουν να κάνουν με το συμφέρον των δημοτών και της πόλης, τόνισαν ότι θα επαναφέρουν τα θέματα που τελικώς «συζήτησαν μόνοι τους» κατά την επίμαχη συνεδρίαση, αφού «η διοίκηση επέλεξε τη φυγή» και δήλωσαν ότι «ο Δήμος βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, οι επικεφαλής των παρατάξεων είπαν ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο παραβίασης και κανονισμών του Δημοτικού Συμβουλίου από πλευράς της διοίκησης, αν και έριξαν ιδιαίτερο βάρος στην πολιτική καταδίκη της συμπεριφοράς, ιδιαίτερα του δημάρχου και της προέδρου του ΠΕΑΠ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το κλίμα στη συνέντευξη Τύπου «βάρυνε» ακόμη περισσότερο μετά την αναφορά του κ. Μ. Πάγκαλου, ότι διάβασε στο facebook ανάρτηση της κας Μ. Πατούλη-Σταυράκη, όπου αναφερόταν ότι είναι «άχρηστο να προσπαθείς να δώσεις εξηγήσεις σε ηλίθιους», σχόλιο το οποίοι οι επικεφαλής των παρατάξεων θεώρησαν ότι απευθυνόταν στους ίδιους. Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα κι ενώ οι θιγόμενοι καλούσαν τον δήμαρχο να εγκαλέσει για το συγκεκριμένο σχόλιο την κα. Πατούλη-Σταυράκη, η κα Μ. Γώγου ενημέρωνε τους παριστάμενους ότι την ίδια ανάρτηση φιλοξένησε στη σελίδα του στο facebook και ο κ. Τ. Μαυρίδης (Η Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, οι «ηλίθιοι» και οι αντιδράσεις της μειοψηφίας- VIDEO).

Μετά από όλα αυτά, μάλλον δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα η εικόνα που περιέγραψε ο κ. Δ. Κωνστάντος, λέγοντας ότι «η επόμενη μέρα δεν μπορεί να είναι η ίδια», καθώς η διοίκηση θα κληθεί να επιλέξει είτε να… κατεβάσει τους τόνους, είτε να περάσει σε ευθεία αντεπίθεση απέναντι στο σύνολο, σχεδόν, της μειοψηφίας.

Εάν επιλεγεί ο δεύτερος δρόμος, αναμφίβολα το υπόλοιπο της θητείας της διοίκησης του κ. Τ. Μαυρίδη μόνο «ανέφελα» δεν θα κυλήσει, αφού η δημοτική αρχή θα έχει βάλει απέναντί της σημαντικό τμήμα της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο -όπως επεσήμανε και ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος- ασκούσε καλόπιστη κριτική και σε πολλά θέματα ψήφιζε θετικά θέματα που έφερνε προς συζήτηση η δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet