Άγγιξε τις καρδιές των επισκεπτών το 38ο Φεστιβάλ Παιδιού
Πολιτισμός

Άγγιξε τις καρδιές των επισκεπτών το 38ο Φεστιβάλ Παιδιού

Μέσα από τα μάτια των παιδιών η κρίση μετατράπηκε σε δημιουργία, έμπνευση, χαρά και αισιοδοξία. Με αυτό ως κυρίαρχο μήνυμα και πρωταγωνιστές τα παιδιά, το 38ο Φεστιβάλ Παιδιού άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή 15 Μαΐου και ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δραστηριότητές του την Κυριακή 17 Μαΐου στο Άλσος Βαρβαρέσου.

 38ο Φεστιβάλ Παιδιού Λυκόβρυσης - ΠεύκηςΜε βασικό σύνθημα «ο Πολιτισμός δίπλα στον άνθρωπο», το Νομικό Πρόσωπο Περιβάλλοντος, Αθλητισμού & Πολιτισμού (ΠΕΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, που είχε την ευθύνη και τον συντονισμό όλης της διοργάνωσης του Φεστιβάλ στήριξε πρωτοβουλίες κοινωνικής προσφοράς, προάγοντας τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. «Με διττό ρόλο φέτος το Φεστιβάλ εκτός από την ποιοτική παραγωγή δράσεων άγγιξε και τις ευαίσθητες κοινωνικές χορδές όλων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΕΑΠ.

Επισκέπτες στο 38ο Φεστιβάλ Παιδιού Λυκόβρυσης - ΠεύκηςΗ βασικότερη καινοτομία που εισήγαγε το φετινό Φεστιβάλ ήταν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η ανάδειξη των ποιοτικών διαχρονικών χαρακτηριστικών του ιστορικού αυτού θεσμού μέσα από ένα ενιαίο θέμα, εμπνευσμένο από τη σύγχρονη πραγματικότητα, “Η κρίση μέσα από τα μάτια των παιδιών”, αφυπνίζοντας την κριτική σκέψη των παιδιών, που αποτέλεσε και το ερέθισμα των συμμετεχόντων για δημιουργία και επιβράβευση. Η μεγάλη συμμετοχή μαθητών από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, από τοπικούς Συλλόγους, ο εμπλουτισμός με ποικίλες δράσεις και η ταυτόχρονα ολιστική αξιοποίηση των δομών – τμημάτων του ΠΕΑΠ έκανε τη διαφορά σε αισθητικό, ποιοτικό και πλουραλιστικό επίπεδο. Το Δημοτικό Ωδείο, οι χορωδίες, το θεατρικό παιχνίδι, η θεατρική ομάδα, το εργαστήρι ζωγραφικής ανέδειξαν με επιτυχία τις κλίσεις και τα ταλέντα σε μια σειρά από δρώμενα».

Παιδιά φυτεύουν στο άλσος ΒαρβαρέσουΦυσικά δεν έλειψαν οι παράλληλες δραστηριότητες και τις τρεις ημέρες του Φεστιβάλ με επίκεντρο το Περιβάλλον, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό. Το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης, τα μαθήματα φύτευσης καλλωπιστικών φυτών και βοτάνων αλλά και περιβαλλοντικές δράσεις που προηγήθηκαν του Φεστιβάλ όπως η Ημέρα Τοπικής Δράσης με τη συμμετοχή σχολείων του Δήμου μας έστειλαν μηνύματα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος με πολλούς αποδέκτες.

Αναρρίχηση στο 38ο Φεστιβάλ ΠαιδιούΤο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, η αγγειοπλαστική – κεραμική, τα μαθήματα σκάκι, η παραμυθοπαρέα, οι προβολές ταινιών, το προσκοπικό πάρκο αλλά και ποικίλες εκπαιδευτικές διαδικασίες  κράτησαν συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους δίνοντας νόημα στη δημιουργική έκφραση.

Ένας θεσμός για τον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης που τιμήθηκε από την πρόεδρο Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη και το Δ.Σ του ΠΕΑΠ και, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «αναγνωρίστηκε από πλήθος συμπολιτών μας που έδωσε ηχηρό παρόν στο αναβαθμισμένο αισθητικά και πολιτιστικά Άλσος και τις τρεις μέρες». Η κα Πατούλη με αφορμή τη βράβευση της μαθήτριας του 2ου Γυμνασίου Πεύκης για τον διαγωνισμό αφίσας, η οποία επιλέχτηκε για να κοσμεί το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Το Φεστιβάλ αποτελεί για εμάς έναν διηνεκή και ζωντανό θεσμό για τον τόπο μας, τη νεολαία μας και θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για τη διατήρηση, διεύρυνση και περαιτέρω αξιοποίηση της ιστορικότητας και διαχρονικότητας που αντιπροσωπεύει. Φέτος νιώσαμε ηθική ικανοποίηση γιατί δώσαμε χαρά στα παιδιά, επιβραβεύσαμε τις προσπάθειές τους, φέραμε το διαφορετικό, αναδείξαμε αξίες ζωής και κοινωνικής αλληλεγγύης που είναι το επιστέγασμα της ιστορικής και διαχρονικής προσφοράς του Φεστιβάλ στα δρώμενα του τόπου μας».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μ. Πατούλη και ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης στον πάγκο συγκέντρωσης φαρμάκωνΠαράλληλα, συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στο πλαίσιο των δράσεων του ΣΚΑΪ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία», για τη συγκέντρωση φαρμάκων, την Κυριακή 17 Μαΐου στο Άλσος Βαρβαρέσου. Το ΠΕΑΠ στήριξε τη σπουδαία αυτή αποστολή και συγκεντρώθηκαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό που θα προσφερθούν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και στο Κοινωνικό Φαρμακείο – Πολυιατρείο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

«Η αξιοπρέπεια και το σθένος τους έδειξαν για άλλη μια φορά ότι ο πολιτισμός ως μέσο ηθικής και ψυχικής ανάτασης των πολιτών ανοίγει την αγκαλιά του σε όλο τον κόσμο, χωρίς διάκριση και κοινωνικά στερεότυπα, σεβόμενος τη διαφορετικότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΕΑΠ για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων του Δήμου που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Παιδιού.

Στην τελετή βράβευσης και απονομής των ενθυμίων στους συμμετέχοντες του 38ου Φεστιβάλ Παιδιού παρέστη ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συνεχάρη το ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης και όλα τα παιδιά από τα Δημοτικά σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου για, όπως ανέφερε «το ξεχωριστό χρώμα και τη ζωή που έδωσαν στον πολύ όμορφο αυτό χώρο πρασίνου όπου φιλοξενήθηκε το φεστιβάλ». Συνεχάρη, ωστόσο, και όλους όσοι με την προσφορά τους σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό στήριξαν τη δράση συγκέντρωσης φαρμάκων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Βραβεύσεις στο 38ο Φεστιβάλ ΠαιδιούΣτο πλαίσιο των βραβεύσεων απονεμήθηκαν μετάλλια και κύπελλα από τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσο Μαυρίδη, την πρόεδρο του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη και τον αντιπρόεδρο Γιώργο Καρύμπα σε όσους διακρίθηκαν στους εσωτερικούς αθλητικούς σχολικούς αγώνες. Παράλληλα δόθηκαν μετάλλιο στην κοπέλα που φιλοτέχνησε την αφίσα του Φεστιβάλ, δύο ποδήλατα σε συμμετέχοντες της Ποδηλατοβόλτας 2015 αφού είχε προηγηθεί κλήρωση, κύπελλο στον «ΑΓΙΑΞ» Πεύκης για τη διάκριση που πέτυχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των πράσινων ακαδημιών του Παναθηναϊκού και ενθύμια συμμετοχής σε κάθε συμμετέχοντα αλλά και στους εθελοντές – υποστηρικτές των δράσεων του ΠΕΑΠ και στους υπαλλήλους του Δήμου που υπήρξαν αρωγοί της μεγάλης προσπάθειας.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης απευθύνοντας χαιρετισμό ευχαρίστησε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους συμμετέχοντες, την πρόεδρο και το Δ.Σ του ΠΕΑΠ για την άψογη διοργάνωση του 38ου Φεστιβάλ δίνοντας αξία τόσο στην ιστορική του διαδρομή όσο και στο ελπιδοφόρο αύριο που υπόσχεται. Όπως δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Μαυρίδης «ήταν από τα πιο πετυχημένα Φεστιβάλ».

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου τίμησαν με την παρουσία τους το Φεστιβάλ Παιδιού, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων του Δήμου καθώς και πλήθος συμπολιτών μας. Επίσης περίπτερα που ήταν στημένα στο χώρο είχαν η Τοπική Κοινότητα Πεύκης με κουτί ιδεών και προτάσεων, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Πεύκη», ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βορ. Προαστίων Αττικής, ο Σύλλογος Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ιωνία», ο Λαογραφικός Ιστορικός Σύλλογος «Πευκιώτικες Ρίζες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet