Έκθεση Καλλιτεχνικής Δημιουργίας κατοίκων – δημοτών
Πολιτισμός

Έκθεση Καλλιτεχνικής Δημιουργίας κατοίκων – δημοτών

Το Νομικό Πρόσωπο Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός (ΠΕΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ενισχύει την προσπάθεια των καλλιτεχνών δημοτών ή κατοίκων του Δήμου διοργανώνοντας Ομαδική Έκθεση Καλλιτεχνικής Δημιουργίας από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:

  • Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015, από 18:00 έως 22:00.
  • Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 έως και Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, από 11:00 έως 22:00

Σκοπός

Σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι να δώσει την ευκαιρία στους εικαστικούς δημιουργούς ώστε:

  • να προωθήσουν την πολιτιστική δραστηριότητα εντός του Δήμου,
  • να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους,
  • να έρθουν σε επαφή / επικοινωνία με το κοινό και
  • να δώσουν εικαστικά ερεθίσματα ιδιαίτερα στους νέους να ασχοληθούν με την Τέχνη.

Συμμετοχή

Η έκθεση διασφαλίζει  την απόλυτη ελευθερία έκφρασης και είναι ανοικτή για όλες τις τεχνοτροπίες, μορφές και τάσεις. Σ΄ αυτήν μπορούν να πάρουν μέρος δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ή υπάλληλοι του Δήμου άνω των 20 ετών.

Υποβολή

  1. Για τη συμμετοχή τους στην έκθεση, οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο Νομικό Πρόσωπο ΠΕΑΠ (Ελ. Βενιζέλου 15 & Ρ.Φεραίου – Πεύκη, τηλ. 210 6140612) το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, επισυνάπτοντας βιογραφικό σημείωμα και έγγραφο (λογαριασμός ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης) που αποδεικνύει ότι είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.
  2. Η μεταφορά των έργων και η παράδοσή τους πρέπει να γίνει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015, από τις 10:00 έως τις 12:00 και από τις 15:00 έως τις 16:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Μανόλης Αναγνωστάκης» (Χρυσοστόμου Σμύρνης, Πεύκη), με την απόλυτη φροντίδα και αποκλειστική ευθύνη των καλλιτεχνών.
  3. Ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να υποβάλλει έως τρία έργα των οποίων η συνολική διάσταση δεν θα υπερβαίνει τα 2 τετραγωνικά μέτρα.
  4. Τα έργα πρέπει να είναι έτοιμα για έκθεση. Οι πίνακες να είναι πλαισιωμένοι και να φέρουν τα απαραίτητα για ανάρτηση υλικά. Τα έργα γλυπτικής και τα συναφή πρέπει να συνοδεύονται από τις απαραίτητες βάσεις τους. Ο κάθε πίνακας πρέπει να περιβάλλεται από αυτοκόλλητη προστατευτική ταινία αφρολέξ προκειμένου να αποφευχθούν φθορές στους τοίχους της αίθουσας. Η τοποθέτηση γίνεται με ευθύνη των καλλιτεχνών.
  5. Οι καλλιτέχνες έχουν την υποχρέωση να επικολλήσουν στο πίσω μέρος κάθε έργου τους πινακίδα στην οποία να αναγράφονται απαραιτήτως το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, το τηλέφωνο του καλλιτέχνη και ο τίτλος του έργου.
  6. Το Νομικό Πρόσωπο ΠΕΑΠ ουδεμία ευθύνη φέρει για αποζημίωση εξαιτίας οποιουδήποτε γεγονότος, οφειλομένου σε ανωτέρα βία (σεισμός, πυρκαγιά, διάρρηξη, φθορά κ.λπ.) για απώλεια ή καταστροφή των έργων των δημιουργών.
  7. Η λειτουργία (ωράριο) της έκθεσης και η φύλαξη των έργων γίνεται με την ευθύνη των καλλιτεχνών.
  8. Η καθαριότητα του χώρου κατά τη διάρκεια της έκθεσης είναι ευθύνη των καλλιτεχνών.

Επιστροφή έργων

Η παραλαβή των έργων θα γίνει την επομένη της λήξης της έκθεσης (Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015) από τις  10:00 έως τις 12:00 και από τις 15:00 έως τις 16:00.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet