Έντονες εναλλαγές συναισθημάτων στην παράσταση της Θεατρικής Ομάδας των ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτισμός

Έντονες εναλλαγές συναισθημάτων στην παράσταση της Θεατρικής Ομάδας των ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης – Πεύκης

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018η θεατρική ομάδα των ΚΑΠΗ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ανέβασε στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης παράσταση βασισμένη σε τρία μονόπρακτα, τα «Η καταπιεσμένη» και «Αν έχεις τύχη» του Αντόν Τσέχωφ και «Η πιο δυνατή» του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, καθώς κατά τη διάρκεια των προβών μια εκ των βασικών συντελεστών της παράστασης, η διευθύντρια χορωδίας, Δέσποινα Οικονομίδου, έφυγε αιφνίδια από τη ζωή. Μάλιστα όλη η εκδήλωση αφιερώθηκε στη μνήμη της, με τους παρευρισκόμενους να τηρούν ενός λεπτού σιγή και τη χορωδία μέσα από τα ηχεία του θεάτρου να την τιμά με ένα τραγούδι που είχαν τραγουδήσει σε προηγούμενη εκδήλωση.

«Έντονες εναλλαγές συναισθημάτων και δυνατά ψυχοκοινωνικά μηνύματα ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια των θεατών χαρίζοντάς τους μια ποιοτική καλλιτεχνική βραδιά» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΟΙΠΑΠ. Τα δύο μονόπρακτα με τίτλο «Αν έχεις τύχη» και «Η καταπιεσμένη» είναι του Αντόν Τσέχωφ. Ενός σπουδαίου συγγραφέα, που γεννήθηκε το 1860 στη Ρωσία. Θεωρείται από τις πιο σημαντικές μορφές της παγκόσμιας δραματουργίας και άσκησε μεγάλη επίδραση στη θεατρική λογοτεχνία του 20ου αιώνα. Στα έργα του αποτυπώνεται η διαρκής φθορά της καθημερινής ζωής. Οι ήρωές του ξοδεύουν τη ζωή τους μέσα στην πνιγηρή ατμόσφαιρα της ρωσικής επαρχίας.

Το τρίτο μονόπρακτο με τίτλο «Η πιο δυνατή» είναι του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ, ο οποίος γεννήθηκε το 1849 στη Σουηδία. «Η πιο δυνατή» είναι ο πιο αινιγματικός του μονόλογος. Είναι ο μονόλογος μιας παντρεμένης προς την αντίζηλό της κι ερωμένη του άνδρα της, όπως περιγράφεται με οξυδέρκεια αυτή η αέναη πάλη του ανθρώπου, η ερωταπόκριση ανάμεσα στον εαυτό του «δικαστή» και τον εαυτό του «κατηγορούμενου».

Η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ και σκηνοθέτιδα της παράστασης, Άννα Ασπραδάκη, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε συγκλονισμένοι από τον χαμό της αγαπημένης μας φίλης και συνεργάτιδας Δέσποινας Οικονομίδου που “έφυγε” από κοντά μας τόσο απροσδόκητα. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της. Όλοι οι συντελεστές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αφενός για να αποτίσουν φόρο τιμής στην εκλιπούσα και αφετέρου για να χαρίσουν στο φιλοθεάμον κοινό του Δήμου μας μια όμορφη πολιτιστική βραδιά. Τους ευχαριστώ όλους θερμά για την υπέροχη συνεργασία και ευελπιστώ και σε ανάλογα μελλοντικά εγχειρήματα. Επίσης, ευχαριστώ θερμά και όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ που τίμησαν με την παρουσία τους τη θεατρική ομάδα μας. Τα χρόνια περνούν και το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι η σοφία δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά θέμα συμπεριφοράς,νοοτροπίας και στάσης ζωής. Γι΄ αυτό και είμαι πραγματικά χαρούμενη που το θέατρο γέμισε από πραγματική αγάπη και στήριξη προς τους ηθοποιούς μας που προσπάθησαν πολύ για να βρεθούν πάνω στο θεατρικό σανίδι».

Σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση έγινε και ο χαιρετισμός της αντιπροέδρου του ΚΟΙΠΑΠ, Μαριάννας Μαμαλάκη. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος Κώστας Νικολιδάκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet