«Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» από τη Θεατρική Ομάδα Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτισμός

«Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» από τη Θεατρική Ομάδα Λυκόβρυσης – Πεύκης

Η Θεατρική Ομάδα του ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης παρουσιάζει το διασημότερο και πλέον ριζοσπαστικό έργο του Ιταλού συγγραφέα Λουίτζι Πιραντέλο «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» που ανέβηκε πρώτη φορά το 1921 και άνοιξε νέους δρόμους στο σύγχρονο ευρωπαϊκό δραματολόγιο.

«Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» από τη Θεατρική Ομάδα του ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης

Η πρεμιέρα της παράστασης, που θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρυσ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου), είναι την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 στις 21:15 και θα ακολουθήσει παράσταση την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 την ίδια ώρα. Η παράσταση διαρκεί περίπου 80΄ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το έργο

Σε ένα θέατρο ο θίασος κάνει πρόβες για να ανεβάσει τον «Ρινόκερο» του Ιονέσκο και ξαφνικά εμφανίζονται έξι πρόσωπα, μέλη μιας οικογένειας, δημιουργήματα κάποιου συγγραφέα που ξεκίνησε να γράφει ένα θεατρικό έργο, αλλά δεν το τελείωσε ποτέ. Αυτοί οι έξι χαρακτήρες ζητάνε από τον Σκηνοθέτη να ολοκληρώσει και να ανεβάσει το έργο με θέμα τη δική τους ζωή, ώστε να μπορέσουν κι εκείνοι να αποκτήσουν πλήρη θεατρική υπόσταση, όπως όλοι οι θεατρικοί ρόλοι. Για τον σκοπό αυτό το κάθε πρόσωπο παρουσιάζει την ιστορία τους από τη δική του οπτική γωνία.

Ο Πιραντέλλο κάνοντας πρωτοποριακά βήματα στον χώρο του μεταθεάτρου, πραγματεύεται έννοιες όπως «αλήθεια» και «ψευδαίσθηση», «μάσκα» και «πρόσωπο», «ύπαρξη» και «οντότητα», με σκοπό να καταδείξει την αντίθεσή τους, και να θέσει ερωτήματα γύρω από τον προσδιορισμό της ύπαρξης και τη σχέση της με τη δημιουργικότητα.

Στην παράσταση το έργο μπλέκεται με υλικό από το θέατρο του παραλόγου, που επιτείνει τη φυγή από τον ρεαλισμό και ό,τι είναι συνδεδεμένο με τις θεατρικές συμβάσεις. Ο χρόνος, ο χώρος και η ταυτότητα των ρόλων γίνονται ασαφή υπογραμμίζοντας τη μοναξιά του ανθρώπου και την ασημαντότητα της ύπαρξής του.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Νικόλας Μίχας

Μουσική: Τάσος Μπεκύρος

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Τσούτσος

Παίζουν: Όλγα Αβραμίδου, Μαρίνος Αδαμόπουλος, Βιβή Βαρβεράκη, Γιώργος Βενάρδος, Νάγια Βλάχου, Έλενα Δρόλια, Νεκτάριος Καλαϊτζάκης, Βάσια Κόκκα, Αμαλία Μαστοράκη, Τάσος Μπεκύρος, Χρυσάνθη Μπεκύρου, Ρωμανός Οικονομάκος, Γιάννης Σαρικτζής, Βίλμα Σιελή, Σοφία Ταλιαδώρου, Γιάννης Τσούτσος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet