“Ανεπάρκειες, αβλεψίες και μη τήρηση νομίμων διαδικασιών στο ΠΕΑΠ”
Αθλητισμός

“Ανεπάρκειες, αβλεψίες και μη τήρηση νομίμων διαδικασιών στο ΠΕΑΠ”

Με τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του ΠΕΑΠ (Περιβάλλον-Αθλητισμός-Πολιτισμός), την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης-Πεύκης, παρουσιάσθηκε αναλυτικά η Έκθεση του διαχειριστικού Ελέγχου στο Διοικητικό Συμβούλιου του Νομικού Προσώπου. “Η Έκθεση επικεντρώθηκε σε ιστορικά οικονομικά στοιχεία και πληροφορίες για το διάστημα από 1/1/2014 έως 31/08/2014 και εκτελέσθηκε σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Συναφών Υπηρεσιών που εφαρμόζονται σε Αναθέσεις Προσυμφωνημένων Διαδικασιών (4400), όπως αυτά πλέον ισχύουν και στη κείμενη Ελληνική Νομοθεσία”, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΠΕΑΠ..

Στην ανακοίνωση σημειώνεται, επίσης, ότι η πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, στο πρώτο κιόλας διοικητικό συμβούλιο (29 Σεπτεμβρίου 2014) είχε προτείνει τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στο Ν.Π., και ομόφωνα το Δ.Σ. (υπ’ αριθμ. 36/2014 απόφαση) αποφάσισε τη διενέργειά του. Η εκτέλεση του διαχειριστικού ελέγχου ανατέθηκε σε εταιρεία ορκωτών λογιστών, με την υπ’ αρ. 563/23-10-2014 Απόφαση.

Η κα Πατούλη, στην τοποθέτησή της, έκανε γενική αναφορά σο αντικείμενο και στον σκοπό του ελέγχου, καθώς και στο πλαίσιο των πορισμάτων, που έφεραν στο προσκήνιο την αδήριτη ανάγκη συνέχισης διαφανών διαδικασιών και βελτίωσης σε κάθε τομέα της αυτοδιοικητικής λειτουργίας.

Μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΠΕΑΠ επεσήμανε: «Επιδιώξαμε να χτίσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης που να στηρίζεται στη διαφάνεια, τη νομιμότητα και την αξιοκρατία, διαμορφώνοντας ένα συμμετοχικό μοντέλο τοπικής δημοκρατίας. Από την πρώτη στιγμή, θέσαμε τις βάσεις για μια χρηστή διοίκηση, ανοιχτή στον Διάλογο, πιστή στις αξίες του Πολιτισμού και υπεύθυνη στην ορθή διαχείριση του Δημοσίου Χρήματος».

Παράλληλα, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα των ελέγχων στον δημόσιο βίο, αλλά και την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΠΕ.Α.Π. προς τη διενέργεια του Διαχειριστικού, τόνισε: «Χωρίς να κρύβουμε τίποτα κάτω από το χαλί, δώσαμε στη δημοσιότητα όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να γνωρίζουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι το πώς πορεύεται το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου μας. Είμαστε υποχρεωμένοι θα έλεγα, εκ των πορισμάτων, να επεκτείνουμε τον έλεγχο και στο 2012, 2013 ώστε να έχουμε πληρέστερη εικόνα».

Καταλήγοντας, η κα Μ. Πατούλη-Σταυράκη ανέφερε: «Τα πορίσματα του ελέγχου αποκάλυψαν αρκετές περιπτώσεις ανεπάρκειας, αβλεψίες, μη τήρησης νομίμων διαδικασιών, που μας αναγκάζουν να δούμε παραπέρα. Να πετύχουμε έναν ολοκληρωμένο έλεγχο στο ΠΕΑΠ, ο οποίος να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα. Ωστόσο, να υλοποιούμε ταυτόχρονα  όλες τις απαραίτητες αναδιαρθρώσεις και αλλαγές όπου χρειάζεται για να γίνουμε διοικητικά ευέλικτοι, εκσυγχρονίζοντας δομές και διαδικασίες με επίκεντρο την αναβάθμιση των υπηρεσιών”.

Μιλώντας για το νέο μοντέλο λειτουργίας του ΠΕΑΠ και δίνοντας το πολιτικό στίγμα της νέας φιλοσοφίας της διοίκησης, η πρόεδρος σημείωσε: «Το ΠΕΑΠ αλλάζει. Αφήνει πίσω του το χτες. Το οφείλει στον εαυτό του, αλλά και στον θεσμικό του ρόλο. Εφαρμόζει πρακτικές που δεν μειώνουν το κύρος του, δεν το βάζουν σε επικίνδυνα μονοπάτια οπισθοδρόμησης, δεν το καθηλώνουν σε παρωχημένα μοντέλα διοίκησης, αλλά υπαγορεύουν το μέλλον του με περισσότερη αισιοδοξία, ασφάλεια και προοπτική. Δίνει το παράδειγμα, γιατί απλώς κάνει το καθήκον του».

Τα αποτελέσματα του ελέγχου στο ΠΕΑΠ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet