«Αντιγόνη» από μαθητές του 2ου ΓΕΛ Πεύκης
Πολιτισμός

«Αντιγόνη» από μαθητές του 2ου ΓΕΛ Πεύκης

Θεατρική διασκευή της τραγωδίας του Σοφοκλή «Αντιγόνη» παρουσιάζουν την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης σε συνεργασία με το 2ο ΓΕΛ Πεύκης.

Πρόκειται για μία μοναδική παράσταση που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη μορφή μετά την εμπνευσμένη πρόταση – πρόσκληση που απηύθυνε ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και μουσικός, Θόδωρος Οικονομίδης, στους μαθητές του Β1 τμήματος του 2ου ΓΕΛ Πεύκης. Ο κ. Θεόδωρος Οικονομίδης μετέγραψε τα χορικά σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο, κατασκεύασε τις μάσκες και έγραψε τη μουσική που θα ακουστεί ζωντανά από πιάνο, πανδουρίδα και ηλεκτρική κιθάρα. Η αφήγηση των επεισοδίων… συνοδεύεται από σωματική κίνηση.

Ανοιχτή πρόσκληση να τιμήσουν με την παρουσία τους τη δημιουργική συνεργασία του σκηνοθέτη, ηθοποιού και μουσικού, κ. Οικονομίδη, με τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Πεύκης απευθύνει σε όλους τους δημότες και κατοίκους της Λυκόβρυσης – Πεύκης ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης, επισημαίνοντας: «Η τέχνη της αρχαιοελληνικής δραματουργίας παίρνει σάρκα και οστά σε αυτήν την ξεχωριστή συνεργασία του κ. Οικονομίδη με το 2ο ΓΕΛ Πεύκης. Θα είμαστε στο Δημοτικό μας Θέατρο για να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια των παιδιών του Δήμου μας και να εμπνευστούμε με τη σειρά μας από την ανεξάντλητη μέσα στους αιώνες ρήση της Αντιγόνης: “Δεν γεννήθηκα για να μισώ μαζί με άλλους, αλλά για να αγαπώ μαζί τους”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet