Απολαυστική «Αντιγόνη» από τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Πεύκης
Πολιτισμός

Απολαυστική «Αντιγόνη» από τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Πεύκης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Αντιγόνη», από το ομώνυμο έργο του Σοφοκλή, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Πρόκειται, για μια ακόμη συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με το 1ο ΓΕΛ Πεύκης.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη σκληρή δουλειά των μαθητών της Β΄ τάξης του Λυκείου. Γονείς και φίλοι των πρωταγωνιστών, και όχι μόνον, παρακολούθησαν την παράσταση λίγες μέρες πριν «πετάξει» για την Ιταλία, προκειμένου να συμμετάσχει στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου Νέων.

Σε σχετική ανακοίνωση της προέδρου του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ, Άννας Ασπραδάκη, σημειώνεται:

«Απ΄ όσα διαβάσαμε στο πρόγραμμα κάποιες σκέψεις από τη θεατρική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Πεύκης:
“Όλα ξεκίνησαν ένα βραδάκι της περασμένης άνοιξης. Χαλαρή συζήτηση, ιδέα: συμμετοχή του σχολείου στο Φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου Νέων. Φαντάζει τόσο διαφορετικό, εμπειρία διαφορετική […]. Πολύ συζητήθηκε το έργο στην τάξη και ο κάθε χαρακτήρας υιοθέτησε τη δική του ερμηνεία στην παράσταση. Πρόβες, αποχωρήσεις, νέα πρόσωπα, απουσίες, τα μαθήματα στα φροντιστήρια να μας κυνηγούν, γέλια, φωνές… Και φτάσαμε ως εδώ… Τα όνειρο αγγίζει την πραγματικότητα…”.

»Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ενίσχυσαν την προσπάθεια των παιδιών».

Η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά και ανυπομονησία παρακολουθήσαμε την παράσταση. Μια όμορφη προσπάθεια των μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών που θα περάσει τα σύνορα της Ελλάδας και θα παιχτεί στο Teatro Greco Di Palazzolo Acreide στις Συρακούσες της Ιταλίας στο πλαίσιο του 24ου Φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου Νέων. Είναι μεγάλη μας τιμή που ένα από τα πέντε ελληνικά σχολεία που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ βρίσκεται στον Δήμο μας.

»Μια ακόμη εξαιρετική συνεργασία της δημοτικής μας βιβλιοθήκης με το 1ο ΓΕΛ Πεύκης. Πολλά συγχαρητήρια στον διευθυντή του σχολείου, τον σύλλογο γονέων, τους γονείς, τους μαθητές, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που κατανοώντας την αξία της τέχνης στη ζωή δείχνουν στα παιδιά έναν δρόμο πέρα από τα στεγανά της διδακτικής ώρας και της ύλης.

»Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ προσωπικά, εκ μέρους και του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, αλλά και του ΚΟΙΠΑΠ, το κάθε ένα παιδί προσωπικά. Μπάνου Μαριάνθη, Μπανταβά Σοφία, Γεωργακά Κίμωνα, Λαμπρούλια Πάνο, Βενέτη Κώστα, Μάστορη Νεφέλη, Αυγέρη Δήμητρα, Κοροντζή Κώστα, Μπρέγιαννη Γιώργο, Κώτση Αλεξάνδρα, Χαλκιοπούλου Δήμητρα, Αναστασιάδου Εύα, Αυγέρη Δήμητρα, Κανάκη Ευσταθία, Λυκουρέση Έλενα, Μανωλοπούλου Σταυρούλα, Νασιούλα Μαρία, Νεοκοσμίδη Χριστίνα, Χαλκιοπούλου Δήμητρα θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθεια και την πειθαρχία σας.

»Επίσης κ. Σιούλα Γιώργο και κ. Ραυτοπούλου Μαρία αποτελείτε πρότυπο εκπαιδευτικών και μας συγκινήσατε με την αγάπη, το ενδιαφέρον, αλλά και την αξιοπρεπέστατη παρθενική σκηνοθετική δουλειά σας.

»Η Δημοτική Βιβλιοθήκη, και κατά συνέπεια το ΚΟΙΠΑΠ, στέκεται πάντα αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Κάθε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα σας σε κάθε σας σκέψη. Ευχαριστούμε για την εξαιρετική βραδιά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet