Αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελλάριο στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
Πολιτισμός

Αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελλάριο στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελλάριο με τίτλο «Λες και ήταν χθες» διοργανώνει το ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Αφιέρωμα του ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης στον Αλέκο Σακελλάριο

Tην εκδήλωση παρουσιάζει ο σκηνοθέτης Τάκης Βιουγιουκλάκης.

Το αφιέρωμα πλαισιώνει η Θεατρική Ομάδα του ΠΕΑΠ και οι χορωδίες του Νομικού Προσώπου.
Διδασκαλία Θεατρικής Ομάδας – σκηνοθεσία: Νικόλας Μίχας
Καλλιτεχνική Επιμέλεια – σενάριο: Ελευθερία Βούλγαρη
Διδασκαλία – διεύθυνση χορωδιών: Ελευθερία Βούλγαρη
Στο πιάνο συνοδεύει η Δήμητρα Μπράτση, σολίστ η Καίτη Στελλάκη.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, αναφέρει σχετικά: «Πρόκειται για μία ξεχωριστή εκδήλωση από το Νομικό Πρόσωπο ΠΕΑΠ του Δήμου μας. Ο Αλέκος Σακελλάριος είναι μία πολιτισμική μορφή που έχει συνδέσει βαθιά την ενασχόλησή της με την ταυτότητά μας στα νεότερα χρόνια. Άνθρωπος με ιδιαίτερο χιούμορ και υψηλή αντίληψη, συνεργάστηκε με όλα τα μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου και “ανακάλυψε” αρκετούς από τους μεγάλους πρωταγωνιστές που χαιρόμαστε μέχρι σήμερα σε μία σειρά από κινηματογραφικές παραγωγές τις οποίες κρατάμε στην καρδιά μας ως ταινίες του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου. Εξίσου όμως δραστήριος υπήρξε ο Αλέκος Σακελλάριος και στον χώρο του τραγουδιού. Έγραψε στίχους για περισσότερα από 2.000 τραγούδια. Ανεξίτηλα στη μνήμη μας το τραγούδι “Άστα τα μαλλάκια σου ανακατεμένα”, “Θα σε πάρω να φύγουμε”, “Το τραμ το τελευταίο” και άλλα. Έβαλε, επίσης, την υπογραφή του και σε περίπου 40 τηλεοπτικές κωμωδίες που απολαμβάνουμε μέχρι σήμερα. Σε αυτόν τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό αποδίδει ο Δήμος και το Νομικό Πρόσωπο φόρο τιμής την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στο Δημοτικό μας Θέατρο στην Πεύκη. Σας περιμένουμε όλους!».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, τονίζει: «Ο Αλέκος Σακελλάριος υπήρξε, κατά γενική ομολογία, ο πιο εμπνευσμένος σκηνοθέτης στιχουργός και συγγραφέας της εποχής του. Σην εκδήλωση που θα παρουσιάσει ο γνωστός σκηνοθέτης Τάκης Βουγιουκλάκης θα ακουστούν τραγούδια του Αλέκου Σακελλάριου από τη μικτή χορωδία του ΠΕΑΠ υπό τη μαέστρο Ελευθερία Βούλγαρη και θεατρικά αποσπάσματα από τη θεατρική ομάδα του ΠΕΑΠ σε σκηνοθεσία Νικόλα Μίχα. Ακόμη θα διαβαστούν αποσπάσματα από το βιβλίο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού με τίτλο “Λες και ήταν Χθες”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet