Γιορτή αγάπης  στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης»
Πολιτισμός

Γιορτή αγάπης στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης»

Σε ζεστό κλίμα, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 τα εγκαίνια της «Έκθεσης Ζωγραφικής Αφιερωμένη στην Αγάπη» που διοργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με το ΠΕΑΠ. Αφορμή της έκθεσης ήταν ο πρόσφατος εορτασμός του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου.

Όσο για τα εκθέματα αποτελούν τα έργα ζωγραφικής των Τμημάτων Παιδιών και Ενηλίκων του ΠΕΑΠ, που περιγράφουν έναν κόσμο γεμάτο από την τρυφερότητα της παιδικής αγκαλιάς και της γλυκιάς οπτικής των παιδιών για την αγάπη, έκθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα λειτουργήσει έως την Παρασκευή 24/2 ώρες από 18:00 – 22:00 (εκτός Πέμπτης) και το Σάββατο 25/2, από 10:30 – 14:00.

Την Καθαρά Δευτέρα η έκθεση θα μεταφερθεί για να στολιστεί η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» για την εκδήλωση εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά με την έκθεση:

«Όταν ξεκίνησα για τα εγκαίνια της μεγάλης αυτής γιορτής της ζωγραφικής, στην αέναη ερωτική της σχέση με την αγάπη, το μυαλό μου στριφογύρισε χρόνια πίσω, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, τότε που όλοι μας, αρκετά νεότεροι, τραγουδούσαμε τους στίχους του Μιχάλη Μπουρμπούλη, σε μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου και ερμηνεύτρια την Τάνια Τσανακλίδου. Έτσι λοιπόν…“Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο/δυο καρδιές και έναν ήλιο στη μέση/Παίρνω φως απ’ τον ήλιο και φτιάχνω την αγάπη…”. Στη μεγάλη αυτή γιορτή της αγάπης που διοργάνωσε το νομικό μας πρόσωπο ΠΕΑΠ, οι μικροί άγγελοι των τμημάτων μας, αλλά και οι ενήλικες, μέσα από το έργο τους, εκφράζουν τον πλούσιο ψυχικό τους κόσμο στην αέναη συνδιαλλαγή του με την πιο μεγάλη ανθρώπινη ανάγκη, την ανάγκη να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη. Όλοι μαζί, όλος ο Δήμος, κρατώντας στην καρδιά μας όσα τα παιδιά μάς διδάσκουν, βελτιώνουμε την καθημερινότητά μας ως μία μεγάλη οικογένεια».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Γιώργος Καρύμπας, επεσήμανε: «Τα μικρά μας αγγελούδια μάς δείχνουν τον δρόμο που είναι ένας και αδιαμφισβήτητος. Μας δείχνουν τον δρόμο της αγάπης, της ενότητας που αλλάζει την οπτική μας πάνω στον κόσμο, κάνει την καρδιά να κοιτά ψηλά, μας μεγαλώνει και μας ωριμάζει για έναν κόσμο, για έναν Δήμο όπου θα πρυτανεύει ο πολιτισμός».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet