Δίπλα στα παιδιά της χορωδίας του ΠΕΑΠ η Μ. Πατούλη-Σταυράκη
Κοινωνία

Δίπλα στα παιδιά της χορωδίας του ΠΕΑΠ η Μ. Πατούλη-Σταυράκη

Στο μουσικό έργο «Poetica» συμμετείχαν τα παιδικά και νεανικά χορωδιακά τμήματα του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Σε τιμητική μουσική βραδιά που διοργανώθηκε με επιτυχία στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πολύκεντρο» του Δήμου Ηρακλείου, με αφορμή την παρουσίαση της δισκογραφικής δημιουργίας «Poetica», σε σύνθεση και παραγωγή Άλκη Πολύβιου και ποίηση Αγάθης Ρεβύθη, παρευρέθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, τέως πρόεδρος του ΠΕΑΠ και εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, η οποία συνεχάρη τους συντελεστές για τη σπουδαία καλλιτεχνική – φιλανθρωπική πρωτοβουλία.

Σημειώνεται ότι η κα Μ. Πατούλη-Σταυράκη είχε αποδεχθεί πριν από λίγους μήνες, ως πρόεδρος του ΠΕΑΠ, πρόσκληση να συμμετάσχουν τα παιδικά και νεανικά χορωδιακά τμήματα του ΠΕΑΠ στο μουσικό έργο «Poetica», το οποίο είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, «όταν ο Πολιτισμός γίνεται όχημα κοινωνικής προσφοράς και ανθρωπισμού με δημιουργούς τα παιδιά και αποδέκτες τα παιδιά οφείλεις να ανταποκρίνεσαι από την αρχή με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα».

Στον σύντομο χαιρετισμό της τ. πρόεδρος του ΠΕΑΠ τόνισε, μεταξύ άλλων: «Υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες του Πολιτισμού, κατά τη θητεία μου στο Νομικό Πρόσωπο ΠΕΑΠ, θεώρησα επιβεβλημένο οι δράσεις, αλλά και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε να έχουν στο επίκεντρο τα παιδιά. Μέσα από τα δικά τους μάτια μπορούμε να οραματιζόμαστε έναν κόσμο με λιγότερη αδικία, αλλά και να παίρνουμε θάρρος για την περαιτέρω προώθηση δράσεων που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή. Ο πολιτισμός μπορεί να αφυπνίσει την κοινωνική μας ευαισθησία και να καταστεί φάρος για ποιοτική ανατροφοδότηση, κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά και πλουραλιστικό περιεχόμενο. Αγκαλιάσαμε πρωτοβουλίες, με διαδημοτική φιλοσοφία, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και αυθεντικών προτύπων για τη νεολαία μας. Αυτός ήταν και ο στόχος. Να μπορέσουμε να δούμε τον Πολιτισμό με τις κοινωνικές του προεκτάσεις. Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που ο στόχος επιτεύχθηκε».

Η κα Μ. Πατούλη ευχαρίστησε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν εθελοντικά στη δισκογραφική παραγωγή, μέρος των εσόδων της οποίας θα διατεθεί για φιλανθρωπική στήριξη, και την υπεύθυνη της χορωδίας, μαέστρο, Ελευθερία Βούλγαρη, για τον συντονισμό της όλης προσπάθειας.

Ο σκοπός της εκδήλωσης επιτεύχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τιμώντας τα 92 παιδιά των Χορωδιών Πεύκης – Λυκόβρυσης και Ελληνοαγγλικής Αγωγής για τη συμμετοχή τους στο μουσικό έργο «Poetica», τα οποία και παρουσίασαν επί σκηνής πολλά από τα τραγούδια. Τη βραδιά λάμπρυναν με την παρουσία τους η πρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδας, Νίνα Διακοβασίλη και ο ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος. Επίσης, το κλείσιμο της εκδήλωσης έκανε ο γνωστός τραγουδιστής Νίκος Ζιώγαλας με τις μοναδικές του ερμηνείες.

Η τέως πρόεδρος του ΠΕΑΠ ευχαρίστησε την ποιήτρια – στιχουργό, Αγάθη Ρεβύθη, για τη συμβολή με το έργο της «Poetica», δηλώνοντας ότι παραμένει στο πλευρό κάθε γόνιμης πολιτιστικής πρωτοβουλίας που απευθύνεται στην κοινωνία και ιδιαίτερα στα παιδιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet