Εξαιρετική πολιτιστική βραδιά με τη Μάρω Δούκα διοργάνωσε ο Πολυχώρος «Δαγκλή 16»
Πολιτισμός

Εξαιρετική πολιτιστική βραδιά με τη Μάρω Δούκα διοργάνωσε ο Πολυχώρος «Δαγκλή 16»

Σε μια εξαιρετική πολιτιστική βραδιά εξελίχθηκε η συνάντηση – συζήτηση με τη Μάρω Δούκα την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, με αφορμή τα βιβλία της «Έλα να πούμε ψέματα» και «Τίποτα δεν χαρίζεται», που διοργάνωσε η Πολιτιστική Ομάδα του Πολυχώρου «Δαγκλή 16». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης «Μανόλης Αναγνωστάκης», ενώ στο πάνελ βρέθηκαν οι φιλόλογοι καθηγήτριες Χρύσα Αλατζάκη και Φωτεινή Τσετσώνη και βέβαια η Μάρω Δούκα.

Την εισαγωγική παρουσίαση της συγγραφέως, καθώς και του έργου της, έκανε η Χρύσα. Στη συνέχεια η Φωτεινή ανέλαβε τη  λογοτεχνική παρουσίαση του βιβλίου «Τίποτα δεν χαρίζεται», ενώ με τη σειρά της η Χρύσα παρουσίασε το «Έλα να πούμε ψέματα», τρίτο μέρος μιας άτυπης τριλογίας («Αθώοι και φταίχτες», «Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ» τα δύο άλλα).

Η βραδιά συνεχίστηκε με ανάγνωση αποσπασμάτων των βιβλίων από τη Φωτεινή, τη Χρύσα, καθώς και την Καίτη Μάρακα, φιλόλογο επίσης, ενώ ενδιάμεσα παρενέβαινε η συγγραφέας, με διευκρινιστικές, επί των χαρακτήρων, αλλά και της μυθοπλασίας των βιβλίων, παρατηρήσεις. Η βραδιά έκλεισε με τη συγγραφέα να  απαντά σε καίριες ερωτήσεις των παρευρισκομένων, τόσο σχετικά με τη διαδικασία γραφής ενός βιβλίου (έμπνευση, δημιουργία χαρακτήρων), όσο και καθαρά πολιτικές (ύπαρξη ή μη εμφυλίου στην Κρήτη, σημερινή κατάσταση κ.ά.).

Την υποστηρικτική βοήθεια στη δημιουργία και προβολή των διαφανειών που συνόδεψαν την εκδήλωση είχε η φιλόλογος Εύη Κουλουκτσή.

Η Πολιτιστική Ομάδα του Πολυχώρου «Δαγκλή 16» ευχαριστεί το ΠΕΑΠ για την παραχώρηση της αίθουσας «Μανόλης Αναγνωστάκης». «Βασική μας πεποίθηση είναι ότι τέτοιες εκδηλώσεις προάγουν τον πολιτισμό και τη δημιουργία κριτικής σκέψης. Τόσο αναγκαία, και τώρα και πάντα, στην κοινωνία των πολιτών», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Πολιτιστική Ομάδα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet