Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Εβδομάδα Παιδικού Θεάτρου
Πολιτισμός

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Εβδομάδα Παιδικού Θεάτρου

Με φιλανθρωπική διάθεση πραγματοποιήθηκε η παιδική θεατρική παράσταση «Ο ΚΟΥΚΟΥΜΠΛΗΣ» την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, ολοκληρώνοντας έτσι την 1η Εβδομάδα Παιδικού Θεάτρου.

Η κα Μ. Πατούλη με εκπροσώπους της "Κιβωτού του Κόσμου".
Η κα Μ. Πατούλη με εκπροσώπους της “Κιβωτού του Κόσμου”.

Οι μικροί φίλοι του ΠΕΑΠ ανταποκρίθηκαν στο κοινωνικό κάλεσμα για τη στήριξη του θεάρεστου έργου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Η Κιβωτός του Κόσμου», με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν εκατοντάδες τρόφιμα αλλά και είδη πρώτης ανάγκης.

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ ανάμεσα στα παιδιά.
Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ ανάμεσα στα παιδιά.

Η παράσταση που είχε διττό ρόλο, από τη μια να ψυχαγωγήσει τα παιδιά και να τα ταξιδέψει σε αξίες και κατορθώματα, σε παθήματα και συναισθήματα, μέσα από παραδοσιακά μουσικά όργανα και διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι και από την άλλη να τα ευαισθητοποιήσει με πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης, πραγματοποιήθηκε υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της θεατρικής ομάδας «ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ», σε συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Παράταξη Λυκόβρυση Πεύκη.-

Η γλώσσα, η κίνηση και ο ρυθμός της παράστασης, το χιούμορ και η αμεσότητα της κάθε ιστορίας, ανέδειξαν αλήθειες και έφεραν μικρούς και μεγάλους μπροστά σε στιγμές χαράς αλλά και λύπης, τις οποίες όμως τα παραμύθια άγγιξαν με τρυφερότητα.

Παιδιά και γονείς γέμισαν το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.
Παιδιά και γονείς γέμισαν το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, μίλησε με επαινετικά λόγια για τους συντελεστές της 1ης Εβδομάδας Παιδικού Θεάτρου, για την τεράστια συμμετοχή των παιδιών, των δασκάλων αλλά και των γονιών στο δημιουργικό κάλεσμα πολιτισμού, που είχε ως βασικό μήνυμα «Ο Πολιτισμός δίπλα στον Άνθρωπο».

Όπως τόνισε η κα μ. Πατούλη «το ΠΕΑΠ, με σύμμαχο τις ιδέες του για την πραγματοποίηση υψηλού επιπέδου εκδηλώσεων με ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό, θα συνεχίσει τη γόνιμη προσπάθεια ανάδειξης διαχρονικών αξιών μέσα από διαδημοτικές συνεργασίες, εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και συλλογικές δράσεις που προάγουν το κοινό πολιτιστικό μας όραμα».

Παράλληλα, χαιρετισμό απηύθυναν ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- και δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωνστάντος, καθώς και η υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας «ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ», Χρύσα Διαμαντοπούλου.

Χορηγός επικοινωνίας της 1ης Εβδομάδας Παιδικού Θεάτρου ήταν το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet