Ζεστό χειροκρότημα για την Oriana
Πολιτισμός

Ζεστό χειροκρότημα για την Oriana

Με το χειροκρότημα του κοινού έκλεισε η απολαυστική προβολή της ταινίας της Fina Torres «Οριάνα» (Oriana), παραγωγής 1985, που προβλήθηκε την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Η βραδιά ξεκίνησε με έναν εισαγωγικό χαιρετισμό της προέδρου της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης Έλλης Μήτση, ενώ ακολούθησε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός, που αναφέρθηκε στη Βενεζουέλα και τον Ούγκο Τσάβες.

Ο πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα Farid Stephan Fernández – Coustolle, που παραβρέθηκε με στελέχη της πρεσβείας, παίρνοντας τον λόγο έκανε εκτενή αναφορά στην προσπάθεια διάδοσης του πολιτιστικού στίγματος της χώρας του, ενώ μικρή αναφορά έκανε και στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, τονίζοντας τις σχέσεις σεβασμού και φιλίας μεταξύ του βενεζουελανικού λαού και του ελληνικού.

Η έξυπνη σκηνοθεσία της Fina Torres και η καταπληκτική φωτογραφία, σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, αποτύπωσαν στην οθόνη εικόνες και αναμνήσεις της Μαρίας σε σχέση με τη θεία της Οριάνα, που συνδυάζονταν με την εξελικτική εξερεύνηση της αλήθειας.

Η ταινία βραβεύτηκε με τη Χρυσή Κάμερα καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους στο Φεστιβάλ Καννών, το βραβείο καλύτερης ταινίας και καλύτερου σεναρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καρθαγένης και το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Σικάγο.

Η προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης πραγματοποιήθηκε με την αμέριστη υποστήριξη της πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός «ΠΕΑΠ»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet