Η δικαίωση της Μ. Πατούλη και η ατάκα – «καρφί» του Δ. Κατραμάδου προς τον Χρ. Φωτίδη
Πολιτισμός

Η δικαίωση της Μ. Πατούλη και η ατάκα – «καρφί» του Δ. Κατραμάδου προς τον Χρ. Φωτίδη

Η δικαίωση της Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη για τη διαχείρισή της στο νομικό πρόσωπο Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός (ΠΕΑΠ) μέχρι τις 31/12/2016 και η ατάκα – «καρφί» του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Κατραμάδου προς τον νυν πρόεδρο του Δ.Σ. του Ν.Π., Χρήστο Φωτίδη για τον φετινό προϋπολογισμό, ξεχώρισαν στη σχετική με το θέμα συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης, κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 20 Μαρτίου 2018.

Μια συζήτηση που χαρακτηρίστηκε, επίσης, από μια «σύγχυση» από πλευράς διοίκησης, αφού ο ισολογισμός του 2016 είχε πάει στους δημοτικούς συμβούλους χωρίς την έκθεση του ορκωτού λογιστή, κάτι που επεσήμανε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Κώστας Μπαλδεράνος, ο οποίος αναρωτήθηκε, μάλιστα, πόσο νόμιμο είναι να συζητηθεί το θέμα. Ακολούθησαν ανάλογες παρεμβάσεις και από άλλους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας, ακούστηκε το πρωτοφανές ότι η εν λόγω έκθεση αποτελεί «ιδιωτικό έγγραφο», γι’ αυτό δεν απεστάλη, ο κ. Κωνσταντίνος Νικολιδάκης, που αναπλήρωνε τον απόντα δήμαρχο, προσπάθησε να «μαζέψει» τα πράγματα, έγινε και μια ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης για να συσκεφθούν η πρόεδρος του Σώματος, ο κ. Νικολιδάκης, αλλά και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΕΑΠ και τελικώς απεφασίσθη το θέμα ν’ αποσυρθεί.

Ακολούθησε η συζήτηση για την έγκριση του απολογισμού για το οικονομικό έτος 2016, όπου και πάλι απειλήθηκε «εμπλοκή», καθώς ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ανατροπής, Μανόλης Πάγκαλος, εντόπισε λάθος στις αθροίσεις κάποιων ποσών, το οποίο αποδείχθηκε -μετά από σύντομη «έρευνα»- ότι οφείλετο στο γεγονός ότι είχε αποσταλεί στους δημοτικούς συμβούλους μόνο η 2η σελίδα του απολογισμού, με αποτέλεσμα να λείπουν τα πρώτα στοιχεία…

Δικαιωμένη δήλωσε για τη διοίκησή της η Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη

Αν και δεν υπήρξε συζήτηση περί του ισολογισμού, έγινε αναφορά στη διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης του νομικού προσώπου μέχρι τις 31/12/2016. Η τότε πρόεδρος και νυν ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη αναφέρθηκε στο «νοικοκύρεμα» που επήλθε στο ΠΕΑΠ, παρά τα χρέη που -όπως είπε- παρέλαβε η ίδια, αλλά και στο γεγονός ότι οι μειώσεις που αποφασίστηκαν στις συνδρομές δεν επηρέασαν τα έσοδα του νομικού προσώπου, επιβεβαιώνοντας -όπως τόνισε- ότι μπορεί να ασκηθεί κοινωνική πολιτική χωρίς να ζημιώνεται οικονομικά ο Δήμος.

Το τελευταίο γεγονός επιβεβαίωσε και ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κατραμάδος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι, σε αντίθεση με ό,τι νόμιζε τότε, όντως η μείωση των συνδρομών δεν επέφερε προβλήματα οικονομικής διαχείρισης στο νομικό πρόσωπο, γεγονός που πίστωσε στους χειρισμούς της κ. Πατούλη.

Εξίσου θετικός στις κρίσεις του για τη διαχείριση της κ. Πατούλη ήταν και ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος, παρά τη σκληρή κριτική που -όπως τόνισε- ασκεί πλέον στην κ. Μ. Πατούλη-Σταυράκη για τη μετέπειτα πορεία της.

Η ατάκα – «καρφί» της συνεδρίασης από τον Δημήτρη Κατραμάδο

Ωστόσο, δεν υπήρξε το ίδιο θετικό κλίμα όταν η συζήτηση ήρθε στην 1η τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΠΕΑΠ για το 2018, με τις ενστάσεις μέρους της μειοψηφίας, με προεξάρχοντα τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Μπαλδεράνο, να εστιάζονται στη σημαντική αύξηση της αμοιβής του λογιστή. Αύξηση που ο πρόεδρος του Δ.Σ. του νομικού προσώπου, Χρ. Φωτίδης, προσπάθησε να αιτιολογήσει με την αύξηση του έργου που θα προσφέρει το συγκεκριμένο στέλεχος εξαιτίας της λειτουργίας νέων δομών που θα προκύψουν από τη λειτουργία της εγκατάστασης στο Ο.Τ.9 (σ.σ.: το έργο ανάπλασης, το οποίο έχει περάσει από «σαράντα κύματα», κι αναμένεται να παραδοθεί το επόμενο διάστημα).

Ο ισχυρισμός του κ. Φωτίδη προκάλεσε την αντίδραση του κ. Κατραμάδου, ο οποίες είπε την ατάκα – «καρφί» της συνεδρίασης, τονίζοντας ότι «ο κ. Φωτίδης άρχισε ήδη να λειτουργεί τις εγκαταστάσεις στο Ο.Τ.9 και φρόντισε να βγάλει την αμοιβή του λογιστή». Μάλιστα, προχωρώντας ακόμη περισσότερο, και χρεώνοντας στη σχετική λογιστική υπηρεσία κάποια λάθη που έχουν στοιχίσει οικονομικά στον Δήμο, υποστήριξε ότι εάν το ΠΕΑΠ ήταν επιχείρησή του, όχι μόνο δεν θα έκανε αύξηση, αλλά θα προχωρούσε και σε μειώσεις…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet