«Η επίσημη ιστορία» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης
Πολιτισμός

«Η επίσημη ιστορία» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Τη βραβευμένη με όσκαρ αργεντίνικη ταινία «Η επίσημη ιστορία» (La Historia Oficial) του Luis Puenzo, παραγωγής 1985, παρουσιάζει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, στις 8.00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου), με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αργεντινής και του Ινστιτούτο Θερβάντες και σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός «ΠΕΑΠ».

Μπουένος Άιρες, 1983. Κατά τα τελευταία χρόνια της στρατιωτικής δικτατορίας στην Αργεντινή, μια ευκατάστατη καθηγήτρια ιστορίας αρχίζει να συνειδητοποιεί τι συνέβη εκείνη την περίοδο.

Οι υποψίες της σχετικά με τις σκοτεινές υποθέσεις του άνδρα της και μια γιαγιά της πλατείας Μαΐου που ψάχνει  την εγγονή της,  είναι οι λόγοι που την οδηγούν να επανεξετάσει «την επίσημη ιστορία» και να αναζητήσει την πραγματική.

Σκηνοθεσία: Luis Puenzo

Σενάριο: Aída Bortnik, Luis Puenzo

Παίζουν: Norma Aleandro, Héctor Alterio, Chunchuna Villafañe

Διάρκεια: 112΄

Διακρίσεις: Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας (1986), Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας (1986), 9 Ασημένιοι Κόνδωρες από την Αργεντίνικη Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (1986), Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου (1985), Βραβεία Οικουμενικής Επιτροπής και Καλύτερης Γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Καννών (1986) κ.ά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet