«Η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά» από την Κιν/κή Λέσχη Πεύκης
Πολιτισμός

«Η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά» από την Κιν/κή Λέσχη Πεύκης

Με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά» (Revolution will not be televised / Chávez: Inside the Coup – La revolución no será transmitida), ανοίγει στο 2015 τις προβολές της η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, στις 8:00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης (Αγ. Βαρβάρας 25).

Ντοκιμαντέρ «Η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά»Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

Ο Ούγκο Τσάβες, που εκλέχτηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας το 1998, ήταν ένας απρόβλεπτος λαϊκός ήρωας, ένας σύγχρονος Δον Κιχώτης, πολυαγαπημένος από την εργατική τάξη της χώρας του, αλλά κι ένας σκληρός αντίπαλος των ισχυρών του πλανήτη, που θα ήθελαν να τον δουν καθαιρεμένο.

Δύο ανεξάρτητοι κινηματογραφιστές ήταν μέσα στο προεδρικό μέγαρο στις 11 Απριλίου 2002, τη στιγμή που εκδηλώθηκε πραξικόπημα και με τη βία ο Τσάβες απομακρύνθηκε από το γραφείο του.

48 ώρες αργότερα, ήταν επίσης παρόντες, όταν ο Τσάβες επέστρεφε ξανά στην εξουσία εν μέσω επευφημιών και χειροκροτημάτων.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει αυτό που έχει θεωρηθεί ως το πιο βραχύβιο πραξικόπημα στην ιστορία.

Είναι ένα μοναδικό έργο για την πολιτική ισχύ κι ένα εξαιρετικό πορτρέτο του ανθρώπου, που η εφημερίδα The Wall Street Journal αναφέρει ότι έκανε τη Βενεζουέλα «τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο από τη Λατινική Αμερική μετά την Κούβα».

Σκηνοθεσία: Kim Bartley, Donnacha O΄ Briain.

Εμφανίζονται: Hugo Chávez, Pedro Carmona, Jesse Ed Helms κ.ά.

Διάρκεια: 103΄

Απέσπασε τα βραβεία: Prix Italia και SIGNIS Καλύτερου Τηλεοπτικού Ντοκιμαντέρ 2003, Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Φεστιβάλ Σιάτλ 2003, Silver Hugo Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Φεστιβάλ Σικάγο 2003, IDA Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2003, Κοινού, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Leeds 2003.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet