«Η ιστορία μιας κατσίκας με τυρί» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης
Πολιτισμός

«Η ιστορία μιας κατσίκας με τυρί» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Την τσεχική ταινία κινουμένων σχεδίων «Η ιστορία μίας κατσίκας με τυρί» (Kozí příběh se sýrem / Goat Story with Cheese) του Jan Tománek θα προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:00 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ).

Αφίσα προβολής ταινίας «Η ιστορία μιας κατσίκας με τυρί» Πρόκειται για τη συνέχεια της πιο επιτυχημένης τσέχικης ταινίας κινουμένων σχεδίων παραγωγής 2012 ενός νέου (γεννήθηκε το 1978) Τσέχου κινηματογραφιστή του Γιάν Τομάνεκ.

Η νεαρή Ζουζάνκα, ο Χόνζικ και ο Γκόουτ ψάχνουν τους γονείς των δυο πρώτων, που έχουν πέσει θύματα απαγωγής από τον Διάβολο. Παρότι θέλει να τους τιμωρήσει για το πεντανόστιμο κατσικίσιο τυρί που φτιάχνουν, η τριάδα θα τους βρει στο Κάστρο να φτιάχνουν τυρί για τον Κόμπιλ, το σύμβουλο του Βασιλιά. Μετά από μια περιπέτεια γεμάτη κινδύνους και πολύ τυρί, ο Κόμπιλ θα καταλήξει στην κόλαση, ενώ η οικογένεια θα ενωθεί ξανά.

Σκηνοθεσία: Jan Tománek

Σενάριο: Jan Tománek, Jiří Růžička.

Φωνές ηθοποιών: Jiří Lábus, Karel Heřmánek, Michal Dlouhý, Miroslav Táborský, Michal Vladyka, Martin Dejdar, Matěj Hádek, Mahulena Bočanová.

Διάρκεια: 83΄

Της προβολής θα προηγηθεί η Παιδική Χορωδία του ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης, με το ακόλουθο πρόγραμμα.

  1. Γιορτή φεγγαριού – Παύλου Παπαδόπουλου.
  2. Γλυκιά ζωή – Alan Menk (από την ταινία κινουμένων σχεδίων «Αλαντίν»).
  3. Σβήσε την οθόνη – Σταύρου Παπασταύρου.
  4. Ο θαλασσοπόρος – Νότη Μαυρουδή.
  5. Το δέντρο – Γιώργου Χατζηπιερή.
  6. Τα παπιά και τα τυριά – ρώσικο παραδοσιακό σε διασκευή Όλγας Αλεξοπούλου.

Η Παιδική Χορωδία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ιδρύθηκε το 2004.

Σήμερα αποτελείται από παιδιά 4-12 ετών και αριθμεί περίπου 20 μέλη.

Πρόκειται για ένα τμήμα που συνεχώς αναπτύσσεται, μιας και οι εγγραφές στο τμήμα γίνονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και στόχος της χορωδίας είναι να προσεγγίσει τα παιδιά και να τα εισάγει με ευχάριστο τρόπο στον χώρο της μουσικής έκφρασης, μέσα από ένα προσεγμένο ρεπερτόριο, μουσικά και παιδαγωγικά.

Τη διδασκαλία και διεύθυνση του τμήματος από τον Οκτώβριο του 2014 έχει αναλάβει η Ελευθερία Βούλγαρη.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet