Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ στην ιστορική γιορτή της «Αρμάτας» στις Σπέτσες
Πολιτισμός

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ στην ιστορική γιορτή της «Αρμάτας» στις Σπέτσες

Στο ιστορικό νησί των Σπετσών βρέθηκε το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη και παρέστη στην ιστορική γιορτή της «Αρμάτας 2015».

Προσκεκλημένη του δημάρχου Σπετσών Παναγιώτη Λυράκη η κα Πατούλη ανταποκρίθηκε θετικά και τίμησε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του νησιού που είχαν αποκορύφωμα την αναπαράσταση της πυρπόλησης ομοιώματος της τούρκικης ναυαρχίδας την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι, όπως συνέβη κατά την Ελληνική Επανάσταση στη ναυμαχία των Σπετσών, τον Σεπτέμβριο του 1822.

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ εκπροσώπησε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΝΠΔΔ, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί. «Με γνώμονα την προβολή και στήριξη των πολιτιστικών δρωμένων της χώρας μας», συνεχίζει η ανακοίνωση, «η ΚΕΔΕ αποτελεί ισχυρό σύμμαχο των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης στη θέσπιση ενός νέου μοντέλου διαδημοτικών συνεργασιών με κοινωνική απήχηση και ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό».

Εις ανάμνηση αυτού του ιστορικού γεγονότος, αλλά και προς τιμήν των γενεθλίων της Θεοτόκου, οι Σπετσιώτες έχτισαν την εκκλησία της Παναγίας της Αρμάτας, στην περιοχή του φάρου των Σπετσών.

Με αφορμή το εντυπωσιακό πολιτιστικό και ιστορικό αυτό δρώμενο ο δήμαρχος των Σπετσών βράβευσε την πρόεδρο του ΠΕΑΠ με αναμνηστική πλακέτα λόγω της συμμετοχής της στις εορταστικές εκδηλώσεις. Η κα Πατούλη είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ιδέες και προτάσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο των διαδημοτικών συνεργασιών, δίνοντας έμφαση στην προβολή των ιστορικών γεγονότων μέσα από κοινές δράσεις πολιτισμού, δείχνοντας έμπρακτο σεβασμό στην ιστορία, τις παραδόσεις και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

Η κα Πατούλη συνεχάρη τον δήμαρχο Σπετσών και τους συνεργάτες του για την άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο διάστημα, με αφορμή τη δημιουργία ενός ευέλικτου φορέα διαδημοτικής επικοινωνίας, προβολής και αξιοποίησης κάθε μορφής καλλιτεχνικής έκφρασης στο πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet