Η Συμμαχία Πολιτών βράβευσε τον θεατράνθρωπο Πέτρο Δαμούλη
Κοινωνία

Η Συμμαχία Πολιτών βράβευσε τον θεατράνθρωπο Πέτρο Δαμούλη

Καθιέρωση τιμητικών διακρίσεων σε πρόσωπα που διακρίθηκαν και πρόσφεραν στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει καθιερώσει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών, στο πλαίσιο των οποίων βράβευσε τον θεατράνθρωπο Πέτρο Δαμούλη. 

«Πρέπει να αναγνωρίζουμε το έργο και την προσπάθεια όλων εκείνων που έδωσαν κάτι από τον εαυτό τους στην κοινωνία. Ειδική, λοιπόν, ομάδα εργασίας, με μεθοδικότητα, προετοίμασε τη διαδικασία, με συνέπεια οι επιλογές να αποσπάσουν θετικά σχόλια» ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης, πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, και πρόσθεσε:

«Εμείς στη Συμμαχία Πολιτών, που είναι η μεγαλύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης, προσπαθούμε με χαμηλούς τόνους και πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης να ενώνουμε δυνάμεις για το καλό της πόλης. Αυτό το κλίμα περάσαμε και στην κοπή της πίτας μας, την περασμένη Κυριακή, όπου είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, πραγματικά πρωτόγνωρο».

Η πρώτη βράβευση έγινε προς τον Πέτρο Δαμούλη, έναν πανελληνίως αναγνωρισμένο θεατράνθρωπο. «Ο Πέτρος είναι αυτός που έφερε όχι απλώς το θέατρο, αλλά το καλό θέατρο στην Πεύκη. Οι παραστάσεις του ήταν η μια καλύτερη από την άλλη. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και λυπούμαστε που δεν συνεχίστηκε η συνεργασία του με τον Δήμο την τελευταία τριετία», ανέφερε ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος.

Η βράβευσή που απέσπασε τα χειροκροτήματα όσων είχαν κατακλύσει την αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» και έγινε από την κ. Μπέλλα Μηλοπούλου, την κυρία που -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «επί δημαρχίας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου έφερε την ποιότητα στα πολιτιστικά του Δήμου Πεύκης και τη διετία 2007-2008 έβαλε τις βάσεις των ποιοτικών εκδηλώσεων και μετέτρεψε το Δήμο μας σε πολιτιστικό εργαστήρι δημιουργίας».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι τη διετία εκείνη ιδρύθηκε το Δημοτικό Ωδείο αναβαθμίστηκε, το Φεστιβάλ Παιδιού αξιοποίησε τη χορωδία για φιλόδοξες παραστάσεις, καταργήθηκαν τα αμφιβόλου ποιότητας ανθεστήρια, καθιερώθηκαν οι μουσικός Δεκέμβριος και ο θεατρικός Νοέμβριος, μειώθηκαν ριζικά τα κόστη των τραγουδιστών, δόθηκε βάρος στην καλλιτεχνική παιδεία από μικρή ηλικία και άνοιξε το Δημοτικό Θέατρο στα σχολεία.

Η κ. Μηλοπούλου ευχαρίστησε τον κ. Δαμούλη για τη συμβολή του στην καλλιέργεια της θεατρικής Παιδείας στον Δήμο και τόνισε: «Ήταν τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί του. Οι παραστάσεις του Πέτρου ήταν όλες στηριγμένες στη δουλειά ερασιτεχνών ηθοποιών, τους οποίους ο ίδιος είχε αναδείξει, αλλά όποιος έβλεπε αυτές τις παραστάσεις πίστευε ότι είχε απέναντί του επαγγελματίες ηθοποιούς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet