Θεατρική παράσταση στη νοηματική στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
Πολιτισμός

Θεατρική παράσταση στη νοηματική στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Εκδήλωση για τη μαθητική κοινότητα των κωφών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη αγκαλιάζοντας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με ευαισθησία τα θέματα αναπηρίας και διαφορετικότητας» υποστήριξε για άλλη μια φορά τις προσπάθειες της διευθύντριας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Λυκόβρυσης – Πεύκης  Μαριάννας Χατζοπούλου για την υλοποίηση της εκδήλωσης που έγινε με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος και την Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος.

Μαθητές από σχολεία κωφών της Αττικής παρακολουθούν θεατρική παράσταση στη νοηματικήΟι μαθητές από σχολεία Κωφών της Αττικής που γέμισαν το θέατρο παρακολούθησαν με χαρά την εντυπωσιακή παράσταση από τον διακεκριμένο Αμερικανό κωφό ηθοποιό John Maucere. Ο καλλιτέχνης μέσω του θεατρικού του έργου που βασίστηκε στη νοηματική γλώσσα και σε τεχνικές διάδοσης μηνυμάτων, πρόσφερε στο σύνολο μια διαφορετική προσέγγιση στην ανάπτυξη και καλλιέργεια της θεατρικής κουλτούρας.

Σχετικά άρθρα

2 Comments

  1. ΣΟΦΙΑ ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΥ

    Το άρθρο σας είναι καλό, αλλά υπάρχει πρόβλημα με τη φωτογραφία. Πως είναι δυνατόν να είναι γεμάτο το θέατρο από μαθητές σχολείων κωφών της Αττικής, όταν τα σχολεία αυτά είναι μόλις δυο και όταν και τα δυο μαζί έχουν το πολύ 100 μαθητές συνολικά σε όλες τις τάξεις;

    Γιατί δεν κάνετε πρώτα ένα ρεπορτάζ ώστε να μάθετε ότι τα παιδιά που έχουν απομείνει σήμερα στα σχολεία κωφών είναι πάρα πολύ λίγα (περί τα 200 πανελλαδικά) , επειδή σήμερα τα περισσότερα παιδιά βάζουν κοχλιακά εμφυτεύματα και ακούνε και πάνε στα κανονικά σχολεία;

    Ούτως ή άλλως κάθε χρόνο στην Ελλάδα γεννιούνται μόλις 90 κωφά παιδιά. Καταλαβαίνετε ότι, εφόσον τα περισσότερα από αυτά βάζουν κοχλιακό, κάνουν λογοθεραπείες, ακούνε, μιλάνε, μένουν τελικά μόλις 20-30 για να πάνε στα σχολεία κωφών σε όλη την Ελλάδα. Που σημαίνει όχι παραπάνω από 10-15 παιδιά κάθε χρόνο στα δυο σχολεία της Αθήνας.

    Με το να βάζετε μια φωτογραφία ενός γεμάτου θεάτρου (προφανώς γεμάτου από μαθητές κανονικών σχολείων) παραπλανείτε τον κόσμο ότι υπάρχουν εκατοντάδες κωφάλαλα παιδιά ενώ δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ναι, να στηρίξουμε αυτά τα 10-15 παιδιά που δεν είχαν την δυνατότητα να βάλουν κοχλιακό, να ακούσουν και να μιλήσουν, αλλά να μην παραπλανούμε τον κόσμο ότι είναι και εκατοντάδες.

    Ζητώ να αλλάξει η ψευδής λεζάντα της φωτογραφίας σας, επομένως. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

    1. ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ

      Δεν υπάρχει καμία «ψευδής» λεζάντα στις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί και εάν έχετε κάποια αντίρρηση σχετικά με τον αριθμό των κωφών και βαρήκοων μαθητών που παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση μπορείτε να απευθυνθείτε στο ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης το οποίο έστειλε στο enypografa.gr το σχετικό δελτίο Τύπου.

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet