Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων από το ΠΕΑΠ
Πολιτισμός

Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων από το ΠΕΑΠ

Τη δημιουργία ενός νέου Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων ανακοίνωσε το ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Το Εργαστήρι δημιουργείται, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΕΑΠ, «με σκοπό την ενίσχυση και τον πλουραλισμό των πολιτιστικών δράσεων, της συμμετοχής και της επικοινωνίας των δημοτών και πρόκειται να συμβάλλει περαιτέρω στη διάδοση και ανάπτυξη της θεατρικής κουλτούρας».

Μέσα από αυτή τη νέα πρωτοβουλία του ΠΕΑΠ οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα αρχικά να γνωρίσουν τη γενική θεωρητική και πρακτική προσέγγιση της τέχνης του θεάτρου, ενώ θα επικεντρωθούν σε βασικές αρχές της υποκριτικής, της θεατρικής κίνησης, της εκφοράς του λόγου, στους θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, τη σωματική έκφραση, τη δραματουργική ανάλυση έργου και την προετοιμασία για το ανέβασμα μίας παράστασης. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν πάνω σε ένα έργο του κλασικού ρεπερτορίου το οποίο θα παρουσιάσουν στο κοινό τον Ιούνιο 2015.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους του Δήμου καθώς και των γειτονικών δήμων που θέλουν να πειραματιστούν με την τέχνη του θεάτρου, να εμβαθύνουν και να συμμετέχουν στη μαγική και δημιουργική πορεία μίας παράστασης, από την ανάγνωση του έργου έως την παρουσίασή του, σε όσους επιθυμούν να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία της παρουσίασης μιας ολοκληρωμένης θεατρικής παράστασης.

Για τη συμμετοχή στο Εργαστήρι δεν απαιτείται προηγούμενη θεατρική πείρα. Στο πλαίσιο της σύνθεσης των πολιτιστικών δομών του ΠΕΑΠ για όσα από τα μέλη της ομάδας ενδιαφέρονται θα υπάρξει συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο, τις χορωδίες και τα χορευτικά τμήματα του ΠΕΑΠ. Υπεύθυνος του εργαστηρίου είναι ο σκηνοθέτης Νικόλας Μίχας και υπεύθυνη κίνησης σωματικής έκφρασης είναι η χορογράφος χορεύτρια Κατερίνα Σπυροπούλου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών οι ενδιαφερόμενοιι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του ΠΕΑΠ, καθημερινά από τις 9:00 έως τις 17:00, καλώντας στους αριθμούς τηλεφώνου 210 6140612, και 210 6145457.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet