Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης: Με μόλις έξι ταινίες, αλλά με πολύ χαμόγελο επιστρέφουμε
Πολιτισμός

Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης: Με μόλις έξι ταινίες, αλλά με πολύ χαμόγελο επιστρέφουμε

Με αισθητά περιορισμένη χρονικά την περίοδο προβολών, αλλά όχι με κομμένα… φτερά και χαμόγελα, όπως αναφέρει, η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης επιστρέφει για έξι βραδιές και αυτόν τον χειμώνα και προσκαλεί το κοινό στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης να απολαύσει επιλεγμένες ταινίες που παραχώρησαν και φέτος συνεργαζόμενες πρεσβείες και δημιουργοί.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης αναφέρει σχετικά:

«Δυστυχώς, παρά τον ενθουσιασμό μας εξαιτίας της θερινής διακοπής, για την επανεκκίνηση της κινηματογραφικής περιόδου, μόλις λίγες ημέρες πριν το πρώτο μας “ραντεβού”, ενημερωθήκαμε από την διοίκηση του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ότι, για διαχειριστικούς λόγους δεν ήταν δυνατή η χρήση του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης ως χώρου προβολών, για όλες τις προγραμματισμένες Τετάρτες του μήνα, όπως γινόταν τα 16 χρόνια λειτουργίας της Λέσχης, παρά μόνο για μία. Κάτι που πραγματικά δεν το περιμέναμε και αποτέλεσε για εμάς ιδιαίτερη έκπληξη.

Η αντιπρόταση που μας έγινε να στεγαστεί το υπόλοιπο πρόγραμμα της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης είναι εκ των πραγμάτων ανέφικτη. Ο συγκεκριμένος χώρος, δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει μία προβολή.

Στην σχετική απάντησή της, μάλιστα, η διοίκηση του Νομικού Προσώπου, μας ενημερώνει ότι η πρότασή της για παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης για δύο φορές τον μήνα, αφορά την ημέρα Πέμπτη, κάτι που αποτελεί παραποίηση και των όσων ψηφίστηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ, καθώς η συγκεκριμένη ημέρα ουδέποτε αναφέρθηκε στη συζήτηση.

Επιπροσθέτως και επειδή αναφέρθηκε ότι είναι αδύνατη η παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης για περισσότερες προβολές λόγω της ενεργειακής κρίσης και του κόστους λειτουργίας, αναρωτιόμαστε σχετικά με το εν λόγω κόστος αφού , πρώτον, οι κινηματογραφικές προβολές γίνονται σε σκοτεινή αίθουσα και, δεύτερον, τα δύο τελευταία χρόνια προβάλαμε χωρίς θέρμανση. Στην αίθουσα, δηλαδή, “Γιάννης Διαμαντόπουλος” η οποία αντιπροτείνεται, δεν θα υπάρχουν αντίστοιχα κόστη; Και μάλιστα τα κόστη αυτά δεν αντισταθμίζουν, άραγε, το μέγεθος του προσφερόμενου Πολιτισμού;

Το γεγονός αυτό μας λυπεί ιδιαίτερα, καθώς από τις συνολικά 60 Λέσχες που σήμερα λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης είναι η μόνη που ουσιαστικά ξεριζώνεται και πρακτικά δεν της επιτρέπεται η λειτουργία της.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε ριζική αναπροσαρμογή του προγράμματος μας για την φετινή χρονιά.

Σεβόμενοι το κοινό που τόσα χρόνια μας στηρίζει, αλλά και τις πρεσβείες των χωρών που μας προσφέρουν δωρεάν τις ταινίες τους, τους πρέσβεις που μας τιμούν με την παρουσία τους και, βεβαίως, τους ίδιους τους Έλληνες δημιουργούς που επίσης μας παραχωρούν το έργο τους, θα ήταν αδύνατο να τους εκθέσουμε σε έναν χώρο όπου δεν θα μπορέσουν να απολαύσουν μια όμορφη βραδιά.

Ως εκ τούτου, παρόλο που βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να εκτεθούμε απέναντι σε όλους όσους μας εμπιστεύθηκαν τις ταινίες τους, το Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης ομόφωνα αποφάσισε να μην κάνει χρήση αυτής της επιλογής και να προχωρήσει με ένα περιορισμένο πρόγραμμα μόλις έξι προβολών, που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, κατά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες που μας έχει παραχωρηθεί.

Θα θέλαμε, ωστόσο, να ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τις πρεσβείες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Ιράν, τα Ινστιτούτα Γκαίτε και Θερβάντες, αλλά και τους ανεξάρτητους δημιουργούς για την πολύτιμη βοήθειά τους μέσω της δωρεάν παραχώρησης υλικού από τις ταινιοθήκες τους για τον καταρτισμό του προγράμματος προβολών για την επερχόμενη κινηματογραφική περίοδο. Ζητάμε συγνώμη για όσες ταινίες αδυνατούμε να προβάλουμε. Είμαστε βέβαιοι ότι θα τύχουμε της κατανόησής τους.

Η προσπάθειά μας, όμως, δεν θα σταματήσει εδώ. Θα συνεχίζουμε πάντα με αγάπη για την τέχνη του Κινηματογράφου και με πρόθεση να την φέρουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά, στη νέα γενιά.

Σε αυτό το ταξίδι, σας περιμένουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet