Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης: Ραντεβού το φθινόπωρο
Πολιτισμός

Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης: Ραντεβού το φθινόπωρο

Με τις βραβευμένες ταινίες της «Camera Zizanio», που προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ Παιδιού Λυκόβρυσης – Πεύκης το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, ολοκληρώθηκαν για την περίοδο «Φθινόπωρο 2017 – Άνοιξη 2018» οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης. Πρόκειται για τις διακεκριμένες ταινίες της 17ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας στο Φεστιβάλ Ολυμπίας με συμμετοχή μαθητών – νέων έως 20 ετών από όλη την Ελλάδα.

Με αφορμή την «αυλαία» για την περίοδο φθινόπωρο 2017 – άνοιξη 2018, η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης κάνει έναν σύντομο απολογισμό δράσεων και ευχαριστεί όλους όσοι στήριξαν τη λειτουργλία και το έργο της. Ανανεώνοντας το ραντεβού της με τους πολίτες για το φθινόπωρο, σημειώνει:

Στη διάρκεια της φετινής περιόδου όλοι όσοι αγαπούν τον κινηματογράφο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 18 ταινίες και ντοκιμαντέρ.

Συγκρατούνται:

  • Η εκδήλωση σε συνεργασία με τον φορέα «Θάλπος – Ψυχική Υγεία» επί τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, στο πλαίσιο της οποίας προβλήθηκε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη «Ο άνθρωπος που ενόχλησε το σύμπαν».
  • Η προβολή την ημέρα των ερωτευμένων στους μαθητές των Λυκείων Πεύκης και Λυκόβρυσης, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας, της νορβηγικής ταινίας «Απόλυτα αληθινή αγάπη».
  • Η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Αθανίτη «Μυστικές Συναντήσεις», στο οποίο ο σκηνοθέτης αναφέρεται στις κινηματογραφικές συναντήσεις του με μια σειρά από πρόσωπα μιας ιδιαίτερης ανθολογίας.

Παράλληλα συνεχίστηκε η προσπάθεια εμπλουτισμού της βιβλιοθήκης της Λέσχης με βιβλία με την αρωγή φίλων και μελών της.

Σημειώνεται ότι την τελευταία πενταετία η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης έχει προβάλει 174 ταινίες και ντοκιμαντέρ από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Οι προβολές πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης και στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ΠΕΑΠ («Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός»).

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης ευχαριστεί:

  • Τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη, και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη στήριξή τους.
  • Τον πρόεδρο του ΠΕΑΠ, Χρήστο Φωτίδη, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συνδιοργάνωση.
  • Την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Θερβάντες, το Ινστιτούτο Γκαίτε, την Πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Αθήνα, την Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα, την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα και το Σουηδικό Ινστιτούτο, τη Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.
  • Τους σκηνοθέτες Σταύρο Ψυλλάκη, Κάρολο Ζωναρά, Νίκο Κορνήλιο και Μαρία Ντούζα.
  • Την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος, της οποίας είναι μέλος, για τη στήριξή της.
  • Τα ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ).
  • Τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της Πεύκης και της Λυκόβρυσης για την οικονομική του ενίσχυση για την έκδοση της 4ης περιοδικής έκδοσής της «κ.λ.π.».
  • Τον ηχολήπτη Σωτήρη Γκρέμο.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί ο σημαντικότατος ρόλος όλων όσων παρακολούθησαν τις προβολές αυτές, που με τα σχόλια τους, τις παρατηρήσεις τους και την εθελοντική οικονομική τους συμβολή, συνέβαλαν, δημιουργικά, στην ολοκλήρωση και της φετινής προσπάθειας για την περίοδο «Φθινόπωρο 2017 – Άνοιξη 2018».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet