Με τον… κυρ Ορφέα ξεκινούν οι προβολές στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης
Πολιτισμός

Με τον… κυρ Ορφέα ξεκινούν οι προβολές στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Με ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ ξεκινούν οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης για την περίοδο φθινόπωρο 2015 – άνοιξη 2016.

Το ντοκιμαντέρ της Ανιές Σκλάβου «Ο κυρ Ορφέας» θα προβληθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

ΑφίσαΟ Λευτέρης Σκλάβος πέρασε τη ζωή του ανάμεσα σε μηχανές προβολής, αφίσες και μπομπίνες φιλμ. Επί 65 χρόνια ήταν ιδιοκτήτης πολλών κινηματογράφων, κάνοντας το πάθος του επάγγελμα και ζώντας τη ζωή του παρέα με τους ήρωες της μεγάλης οθόνης.

Οι αναμνήσεις του παραμένουν ζωντανές. Μοιράζεται μαζί μας τις καλές και τις κακές στιγμές της ζωής του και μας λέει γιατί πολύ κόσμος τον φώναζε «κυρ Ορφέα».

  • Σκηνοθεσία: Ανιές Σκλάβου.
  • Σενάριο: Ανιές Σκλάβου.
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Λευτέρης Σκλάβος (νεότερος).
  • Παραγωγός: Στέλιος Τατάκης.

Διάρκεια: 41΄

Το ντοκιμαντέρ τιμήθηκε με το Βραβείο Σκηνοθεσίας Ελληνικού Δραματοποιημένου Ντοκιμαντέρ στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (2003) ενώ φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου κινηματογράφου Ορφέα (1935).

Τη βραδιά θα τιμήσει με την παρουσία της και θα συνομιλήσει με το κοινό η σκηνοθέτης και εγγονή του «κυρ Ορφέα» Ανιές Σκλάβου.

Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet