Μια «ζεστή» λογοτεχνική βραδιά διοργάνωσε ο Πολυχώρος «Δαγκλή 16»
Πολιτισμός

Μια «ζεστή» λογοτεχνική βραδιά διοργάνωσε ο Πολυχώρος «Δαγκλή 16»

Σε μια «ζεστή» λογοτεχνική βραδιά εξελίχθηκε η συζήτηση με τη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη, που διοργάνωσε την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017 η Διαχειριστική Ομάδα του Πολυχώρου «Δαγκλή 16» στην Πεύκη, με αφορμή το τελευταίο της μυθιστόρημα με τίτλο «Η Άκρα Ταπείνωση».

Στο πάνελ ανέβηκαν οι φιλόλογοι καθηγήτριες Χρύσα Αλατζάκη και Δήμητρα Παναγιωτοπούλου και βέβαια η συγγραφέας.

Η εκδήλωση, που  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης “Μανόλης Αναγνωστάκης”, άνοιξε με εισαγωγική παρουσίαση και σχολιασμό του έργου της συγγραφέως από την κα Χρ. Αλατζάκη. Συνεχίστηκε με ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου από την κα Δ. Παναγιωτοπούλου, διακοπτόμενη από διευκρινιστικές επί των χαρακτήρων, αλλά και της μυθοπλασίας του μυθιστορήματος, παρατηρήσεις της κας Ρ. Γαλανάκη.

Στο τέλος η συγγραφέας απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων των παρευρισκομένων, η δε πλούσια σε προβληματισμούς συζήτηση επεκτάθηκε και πέραν της κεντρικής υπόθεσης του βιβλίου (συμμετοχή δύο γυναικών που έχουν μία λοξότητα αντίληψης του κόσμου στη μεγάλη αντιμνημονιακή διαδήλωση του 2012 και η χαώδης περιπλάνησή τους στην πυρπολημένη Αθήνα), αγγίζοντας θέματα είτε πολιτικά, όπως η ναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», είτε κοινωνικά, όπως ο ρόλος των πνευματικών ανθρώπων στην εποχή της κρίσης, είτε θέματα τεχνικής της συγγραφής ενός βιβλίου.

Σε σχετική ανακοίνωση της Διαχειριστικής Ομάδας σημειώνεται ότι «έχοντας την πεποίθηση ότι με την οργάνωση εκδηλώσεων όπως αυτή με την κα Γαλανάκη συμβάλλουμε με τις μικρές μας δυνάμεις στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του Δήμου μας, ευχαριστούμε το ΠΕΑΠ για την παραχώρηση της αίθουσας, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet