Μια ζωή σαν παραμύθι… παρουσιάστηκε στην Πεύκη
Πολιτισμός

Μια ζωή σαν παραμύθι… παρουσιάστηκε στην Πεύκη

Μία εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Μια ζωή σαν παραμύθι» του Πευκιώτη συγγραφέα Χρήστου Χρήστου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» στην Πεύκη σε συνδιοργάνωση του ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης, του Συλλόγου Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ιωνία» και του εκδοτικού οίκου «Ίαμβος».

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι:

  • κ. Μπέλλα Μυλοπούλου, δημοσιογράφος
  • κ. Βάσω Χρήστου, συγγραφέας – εκπαιδευτικός.

Καλεσμένος, μεταξύ άλλων, ήταν ο πανεπιστημιακός καθηγητής κ. Παναγιώτης Μαστροδημήτρης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, ενώ ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, αφηγήθηκε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο του συγγραφέα δηλώνοντας και εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΕΑΠ, τη σημασία, όπως είπε, «να υποστηρίζουμε δημιουργούς της πόλης μας που μέσα από τα έργα τους και τις δράσεις τους, ξεχωρίζουν μας τιμάνε για την προσφορά τους στον Πολιτισμό και στα Γράμματα και αποτελούν παράδειγμα αξιών για όλες τις νεότερες γενιές».

Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:

«Να του παίρνουν το χωράφι και να του ζητάνε να γίνει σκλάβος στα ίδια τα χώματα που καλλιεργούσε η οικογένειά του πάππου προς πάππου. Δίκαιο δεν ήταν να ορκιστεί ο Νικήτας εκδίκηση; Κι όταν η εκδίκηση αυτή παίρνει την πιο θελκτική της μορφή στην παράκληση της ατίθασης Ζανιώς, πόση σκέψη να χρειαστεί, για να μπει σ’ εφαρμογή το πιο παρότολμο σχέδιο;Αυτό θα οδηγήσει τον Νικήτα από τα βάθη της Ανατολίας στη θάλασσα του Πόντου, κι από εκεί στην παγωμένη Ρωσία, και τελικά σ’ ένα από τα ανεμόδαρτα νησάκια του Αιγαίου. Στον δρόμο του εμπόδια, κίνδυνοι μα και βοηθοί. Βαρυστολισμένα σαλόνια και παγωμένα χωριά, ανεμοδαρμένα ακρογιάλια, συνωστισμένες ταβέρνες, χαρές και συμφορές, αλήθειες και ψέματα. Πολλά ψέματα να βαραίνουν την αγαθή ψυχή. Όλη η ζωή του Νικήτα, από το χωράφι του πατέρα του μέχρι τον λόφο του Αγίου στο νησάκι, ένα παραμύθι. Ένα παραμύθι δύναμης, αλλά κυρίως, ένα παραμύθι ανθρωπιάς…».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet