Μ. Πατούλη: Ας γίνουμε συμμέτοχοι της ελπίδας για τη γέννηση ενός νέου οράματος
Πολιτισμός

Μ. Πατούλη: Ας γίνουμε συμμέτοχοι της ελπίδας για τη γέννηση ενός νέου οράματος

Σηματοδοτώντας την έναρξη του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ και επικεφαλής του νεοσύστατου Ομίλου, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2017 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, για να συμμετέχουν όλοι σε μια μεγαλειώδη γιορτή πολιτισμού, την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 19:30, στον χώρο της Αγοράς του Ολυμπιακού Σταδίου (Στοά Καλατράβα).

«Ας γίνουμε συμμέτοχοι της ελπίδας για τη γέννηση ενός νέου οράματος που θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους στη νέα Ελλάδα που οφείλουμε να χτίσουμε όλοι μαζί» τόνισε μεταξύ άλλων η κα Πατούλη, η οποία παρουσίασε αναλυτικά την πολιτιστική πρωτοβουλία του νεοσύστατου Ομίλου, συνδέοντας την έναρξη των δραστηριοτήτων του με την κορύφωση των πρωτοβουλιών του Δήμου Αμαρουσίου να καθιερωθεί Παγκόσμιος προορισμός Τουρισμού Υγείας, Άθλησης & Επιχειρηματικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, στέλνοντας το δικό του αισιόδοξο μήνυμα, με αφορμή την εκδήλωση, ανέφερε ότι το «Μαρούσι με αποφασιστικότητα και συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής Αρχής αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν και αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης».

«Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με αντιπροσωπευτικούς φορείς της Κοινωνίας, την ημέρα αυτή διοργανώνουμε μια μεγάλη γιορτή Πολιτισμού για να σηματοδοτήσουμε: την πορεία μας στο κοινό όραμα, για να δώσουμε μεγαλύτερη πνοή στις τοπικές μας κοινωνίες, και να εμπνεύσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας», τόνισε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Ομίλου, Μαρίνα Πατούλη.

Στο πλαίσιο αυτό οι εκδηλώσεις πολιτισμού έχουν στο επίκεντρο μια ξεχωριστή συναυλία αγάπης με τίτλο «Ταξιδιώτες του Ονείρου» όπου θα συμμετέχουν επί σκηνής ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος μαζί με 300 παιδικές φωνές ελπίδας και αισιοδοξίας, σε ένα πλούσιο μουσικό ρεπερτόριο.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: «Με σεβασμό στις κοινές αξίες και στα ιδεώδη όλων των πολιτισμών, ως Όμιλος για την Unesco Βορείων Προαστίων προωθούμε τους οικουμενικούς σκοπούς και στόχους που θέτει διαχρονικά η UNESCO, θεωρώντας χρέος μας να συμβάλλουμε με τη σειρά μας στη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης και ποιότητας ζωής. Με επίκεντρο την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον αμοιβαίο σεβασμό, την εξάλειψη των διακρίσεων και της φτώχειας, την πολιτιστική προαγωγή των τοπικών κοινωνιών, αλλά και την προάσπιση της ευρύτερης συνοχής των πόλεων και των συμπολιτών μας. Οι στόχοι αυτοί αποτελούν τον πυρήνα των ειλικρινών μας προθέσεων αλλά και το πεδίο των δραστηριοτήτων του Ομίλου που οραματιζόμαστε».

Η κα Πατούλη στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Πρόκειται για ένα μια μεγάλη γιορτή αισιοδοξίας, ελπίδας και γόνιμων ιδεών που σηματοδοτεί το μέλλον. Ένα μέλλον που οραματιζόμαστε μέσα από τις φωνές των παιδιών μας. Μια νέα αρχή αναπτυξιακών προοπτικών σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο με ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό. Μια νέα φιλοσοφία αρχών και θέσεων του Ομίλου μας, που ταυτίζεται με την ίδια την εξέλιξη της κοινωνίας. Με το όραμα που θέτουμε εξαρχής για την επίτευξη των ανθρωπιστικών στόχων, μέσα από την πολιτιστική, επιστημονική και εκπαιδευτική μας λειτουργία. Οφείλουμε λοιπόν, να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας και να δημιουργήσουμε την ελπίδα στις νέες γενιές, ότι τα πάντα ξεκινούν από εμάς. Όλοι μαζί λοιπόν, με συλλογικότητα και σύνθεση των δυνάμεων των τοπικών μας κοινωνιών, κάνουμε την Αρχή για ένα καλύτερο Αύριο».

Με ελεύθερη είσοδο για όλους ο συμβολικός χώρος της Ολυμπιακής Αγοράς θα φιλοξενήσει ένα σπουδαίο, όπως σημειώθηκε, καλλιτεχνικό γεγονός. Μέσα από την εν λόγω σημαντική πρωτοβουλία ο Όμιλος προσδοκεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις, απευθύνοντας ουσιαστικά ένα ανοιχτό κάλεσμα, ώστε το επόμενο διάστημα να προσελκύσει ανθρώπους και ενεργούς φορείς της κοινωνίας με:

  • Επιστημονικά ενδιαφέροντα.
  • Ανθρωποκεντρική φιλοσοφία.
  • Εθελοντικά αντανακλαστικά.
  • Ειλικρινή αισθήματα κοινωνικής προσφοράς.
  • Πολιτιστικά και καλλιτεχνικά κίνητρα.
  • Οραματικές ιδέες.

Ο Όμιλος θα προσπαθήσει, όπως ενημερώνει, να προσελκύσει τους ανωτέρω στόχους «υλοποιώντας οργανωμένες δράσεις και στρατηγικές που έχουν στο επίκεντρο τον Άνθρωπο, την Κοινωνία, τους νέους».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ την παρουσίαση θα έχει ο γνωστός παρουσιαστής Νίκος Παπαδάκης. Συμμετέχουν οι παιδικές χορωδίες:

  • Σπύρου Λάμπρου (Διεύθυνση: Σπύρος Λάμπρου).
  • Εθνικών Ωδείων Αμαρουσίου – Ηρακλείου (Διεύθυνση: Εύη Χλωρού).
  • Con Anima (Διεύθυνση: Ιουλία Τζαννετουλάκου).

Η είσοδος στον χώρο είναι από ηλεκτρικό σταθμό «Ειρήνη» (ΗΣΑΠ) και από τη Λεωφόρο Κύμης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet