Μ. Πατούλη: «Στοχευμένη παραπληροφόρηση για τα οικονομικά του ΠΕΑΠ»
Πολιτισμός

Μ. Πατούλη: «Στοχευμένη παραπληροφόρηση για τα οικονομικά του ΠΕΑΠ»

Σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης απαντά η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, πρόεδρος ΠΕΑΠ: «Η διαχείριση των χρημάτων των συμπολιτών μας, γίνεται με διαφάνεια & νομιμότητα»

Με αφορμή το περιεχόμενο δημοσιεύματος της εφημερίδας «Αμαρυσία», που δημοσιεύεται στο φύλλο της 25ης Φεβρουαρίου 2015 (αρ. φύλλου 5366, σελ. 9), στο οποίο γράφονται ψευδή και ανακριβή στοιχεία που αφορούν στη διαχείριση των οικονομικών του Νομικού Προσώπου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ΠΕΑΠ, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να αναφέρουμε τα παρακάτω:

Πρώτο ψέμα: 

Οι 65.225,28 ευρώ, για τις οποίες γίνεται λόγος στο δημοσίευμα, ότι αφορούν σε δαπάνες πολιτιστικών εκδηλώσεων, είναι εντελώς αναληθές, παραπλανητικό και σκοπίμως λεχθέν.

Οι οφειλές αυτές αφορούν Παρελθόντα Οικονομικά Έτη (ΠΟΕ) και περιλαμβάνουν χρηματικά υπόλοιπα 35 προμηθευτών, οι οποίοι δεν πληρώθηκαν κατά τα προηγούμενα έτη.

Η αλήθεια είναι ότι με απόφαση του Δ.Σ. του ΠΕΑΠ (17/2015) δεσμεύθηκαν στον Προϋπολογισμό του 2015 65.225 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την αποπληρωμή οφειλών περασμένων ετών. Δηλαδή για χρέη του παρελθόντος, χρέη που αφορούν την πληρωμή υπολοίπου 35 προμηθευτών προηγούμενων διοικήσεων του Νομικού Προσώπου. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο των 65.225 , μόλις τα 1.230 ευρώ αποτελούν οφειλή της νέας διοίκησης επί προεδρίας Μαρίνας Πατούλη, τα οποία θα αποπληρωθούν εγκαίρως.

Η νέα διοίκηση του ΠΕΑΠ βάζει τάξη στα οικονομικά

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ κα Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της κινήθηκε σε δύο άξονες:

  • Έβαλε τάξη στα οικονομικά του Νομικού Προσώπου, τακτοποιώντας τις οφειλές του παρελθόντος.
  • Διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας, με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος.

Στο πλαίσιο αυτό η νέα διοίκηση του ΠΕΑΠ παρέλαβε την 1/9/2014 οφειλές ύψους 220.700 ευρώ κι αποπλήρωσε σε λίγους μήνες, 170.973 ευρώ (μέσω των ληξιπρόθεσμων). Το υπόλοιπο ποσό θα αποπληρωθεί με ίδιους πόρους, στο επόμενο διάστημα. Δηλαδή σε ελάχιστους μήνες πληρώθηκαν όσα δεν είχαν πληρωθεί τα τελευταία χρόνια.

Δεύτερο ψέμα:

Σε 20.000 κι όχι 85.000, ανέρχεται το ποσό που προβλέπεται για διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων το 2015.

Η δέσμευση στον Προϋπολογισμό του ποσού για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του 2015 ανέρχεται στις 20.000 ευρώ, κι όχι στις 85.000, όπως αναληθώς αναφέρεται. Προφανώς ο συντάκτης του δημοσιεύματος δεν αντιλήφθηκε ότι είναι λάθος να αθροίσει τα δύο ποσά που αφορούσαν αφενός τη δαπάνη για διοργάνωση εκδηλώσεων το 2015 κι αφετέρου, την αποπληρωμή των χρεών παρελθόντων ετών.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι το 2015 έχουν δεσμευθεί 20.000 ευρώ για πολιτιστικές εκδηλώσεις, ποσό σημαντικά χαμηλότερο κατά 5.000 ευρώ από την πρόβλεψη του 2014 και στα χρήματα αυτά περιλαμβάνεται και η αμοιβή της κας Κονιτοπούλου για την εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας, που εγκρίθηκε με την 12/2015 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Βέβαια αποτελεί απορίας άξιον, γιατί η εφημερίδα στάθηκε στη νομίμως αποφασισμένη από το Δ.Σ. αμοιβή μιας από τις γνωστότερες παραδοσιακές αοιδούς της χώρας μας και δεν μπήκε στον κόπο να παρουσιάσει δημοσιογραφικά το παραδοσιακό γλέντι της Καθαράς Δευτέρας. Δεν αναφέρθηκε – βάσει και σχετικού δελτίου Τύπου- στους δεκάδες χορηγούς, στους δεκάδες εθελοντές, στα δεκάδες νέα παιδιά – μέλη παραδοσιακών συγκροτημάτων που χόρεψαν αφιλοκερδώς.

Η δαπάνη για την ιστοσελίδα

Τέλος, το ετήσιο κόστος για τη συντήρηση της ιστοσελίδας του ΠΕΑΠ μειώθηκε στα 2.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων) και ο κωδικός για την ενημέρωση και διαχείριση αφορά σε καθημερινή φυσική παρουσία εκπροσώπου και όχι – εξ αποστάσεως όπως γινόταν – κάτι που δεν αναφέρθηκε καθόλου.

Και στην περίπτωση αυτή τηρήθηκε απόλυτα η διαφάνεια και νομιμότητα, όπως γίνεται άλλωστε σε όλες τις πράξεις και αποφάσεις του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου.

Η πρακτική των απευθείας αναθέσεων σε ύψος που ξεπερνά τα όρια του Νόμου είναι πρακτικές που δεν ακολουθεί η σημερινή πρόεδρος του ΠΕΑΠ, αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει ο συντάκτης της εφημερίδας «Αμαρυσία» που έγραψε ανακρίβειες.

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ!

Σε κάθε περίπτωση, επειδή σε ζητήματα που αφορούν τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και τη νοικοκυρεμένη διαχείριση των χρημάτων των δημοτών η κα Πατούλη-Σταυράκη δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία, θα θέλαμε:

  • Να δημοσιευθεί η απάντησή μας στην εφημερίδα σας, ώστε να λάβουν γνώση οι αναγνώστες για την πραγματική αλήθεια.
  • Είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε για κάθε διευκρινιστική πληροφορία που αφορά στον τρόπο λειτουργίας του ΠΕΑΠ, στις δαπάνες και στον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων των δημοτών μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet