Να ανακηρυχθεί «Έτος Μ. Αναγνωστάκη» το 2015 ζητεί η Συμμαχία Πολιτών
Πολιτισμός

Να ανακηρυχθεί «Έτος Μ. Αναγνωστάκη» το 2015 ζητεί η Συμμαχία Πολιτών

Να ανακηρυχθεί από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης «Έτος Μανόλη Αναγνωστάκη» το έτος 2015 προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη Συμμαχία Πολιτών, προς τιμήν του ποιητή που έζησε στην Πεύκη και με αφορμή τη συμπλήρωση 90 ετών από τη γέννησή του και 10 ετών από τον θάνατό του.

Ακολουθεί η πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών:

Να ανακηρυχθεί από τον Δήμο μας το 2015 «Έτος Μανόλη Αναγνωστάκη», με τη συμπλήρωση 90 ετών από τη γέννησή του και 10 ετών από τον θάνατό του, προτείνει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών προς το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να τιμηθεί όπως του αξίζει ο μεγάλος Έλληνας ποιητής ο οποίος έζησε πολλά χρόνια στην Πεύκη.

Σε σημερινή (σ.σ. Τρίτη 10 Μαρτίου 2015) επιστολή της παράταξης, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που υπογράφει ο επικεφαλής της Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος ήταν δήμαρχος Πεύκης το 2009, όταν το όνομα του Μανόλη Αναγνωστάκη αποδόθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων στο ισόγειο του Δημοτικού Θεάτρου, αναφέρονται τα εξής:

«Σαν χτες, πριν από 90 χρόνια, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο μεγάλος ποιητής μας Μανόλης Αναγνωστάκης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από 10 χρόνια, το 2005.

Ο Μανόλης Αναγνωστάκης, ο οποίος με την ποίησή του και γενικότερα με το έργο του άνοιξε νέους ορίζοντες και όλοι αναγνωρίζουν ότι υπήρξε μια μεγάλη προσωπικότητα στον χώρο των Γραμμάτων, έζησε επί πολλά χρόνια στην Πεύκη, στο σπίτι της οδού Κρήτης μαζί με τη σύζυγό του Νόρα, διακεκριμένη δοκιμιογράφο και κριτικό λογοτεχνίας, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 31 Δεκεμβρίου 2013. Στο σπίτι αυτό διαμένει σήμερα ο γιος τους Ανέστης Αναγνωστάκης.

Όπως είναι γνωστό το όνομα του μεγάλου ποιητή με απόφαση του Δήμου Πεύκης αποδόθηκε το 2009 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, στο ισόγειο του Δημοτικού Θεάτρου.

Η δημοτική μας παράταξη διερμηνεύοντας, πιστεύουμε, την άποψη όλων των κατοίκων του Δήμου μας προτείνει να συζητηθεί και να αποφασιστεί στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο η ανακήρυξη του 2015 ως έτους του Μανόλη Αναγνωστάκη, κάτι που έχει ήδη πράξει και η γενέτειρα  του, ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Θεωρούμε ότι ο Δήμος μας πέρα από την εκδήλωση κατά την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης, έχει υποχρέωση να τιμήσει και να αναδείξει, στη διάρκεια ολόκληρου του έτους, το έργο ενός τόσο σημαντικού πνευματικού άνδρα. Κι όλα  αυτά πρέπει να γίνουν με συνεργασία όλων των παρατάξεων και των φορέων της πόλης και να είναι αντάξια του μεγάλου δημιουργού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet