Οι Χορωδίες του ΠΕΑΠ τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη
Πολιτισμός

Οι Χορωδίες του ΠΕΑΠ τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη

Τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη τιμούν οι χορωδίες του ΠΕΑΠ και τραγουδούν τις δημιουργίες του την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 στις 8 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση και τον Μίκη Θεοδωράκη: «Τις μελωδίες και ένα σημαντικό κομμάτι του έργου του θα μοιραστούμε με τις χορωδίες του ΠΕΑΠ και τη συμμετοχή της Θεατρικής Ομάδας του Νομικού Προσώπου. Ο μοναδικός καλλιτέχνης τραγουδήθηκε σχεδόν από το σύνολο του ελληνικού λαού, ενώ συγχρόνως είναι ένας από ολιγάριθμους Έλληνες καλλιτέχνες που διέδωσε σ΄ όλον τον κόσμο τη νεοελληνική μουσική τέχνη».

Η διδασκαλία – διεύθυνση είναι της Ελευθερίας Βούλγαρη και θα συμμετάσχει η Θεατρική Ομάδα του ΠΕΑΠ σε διδασκαλία και σκηνοθεσία του Νικόλαου Μίχα.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου προσκαλούν όλον τον Δήμο σε αυτή τη μεγάλη γιορτή στη δημοτική κοινότητα της Λυκόβρυσης για τον αγαπημένο μας μουσικοσυνθέτη. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος: «Το έργο του Μίκη Θεοδωράκη είναι πραγματικό ανεξάντλητο. Είναι έργο στενά συνδεδεμένο με την πορεία μας και την ανάπτυξη του πολιτισμικού μας γίγνεσθαι. Κορυφαία προσωπικότητα της Σύγχρονης Ελλάδας, που κατατάσσεται στους μεγάλους κλασικούς δημιουργούς της Ευρώπης, με αδιάλειπτη πολιτική δράση, σε μια πορεία ζωής, που καθόρισαν το χρέος και η Τέχνη. Μέγιστος συνθέτης της κλασικής μουσικής, με όραμα μουσικό, που συνδυάζει αναμνήσεις από τη δημοτική και τη βυζαντινή μουσική με τρόπο σύγχρονο και εντελώς προσωπικό, γι’ αυτό και τραγουδήθηκε σχεδόν από το σύνολο του ελληνικού λαού, ενώ συγχρόνως είναι ένας από ολιγάριθμους Έλληνες καλλιτέχνες που διέδωσε σ’ όλο τον κόσμο τη νεοελληνική μουσική τέχνη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet