Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος σε έκθεση για την επιστροφή των ελληνικών γλυπτών
Πολιτισμός

Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος σε έκθεση για την επιστροφή των ελληνικών γλυπτών

Μια από τις πιο σημαντικές πανελληνίως εκθέσεις ζωγραφικής έλαβαν χώρα αυτές τις ημέρες στην περιοχή του Βορείου Τομέα, όπως μας ενημερώνει η παράταξη Συμμαχία Πολιτών. Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της, «πρόκειται για την άκρως επιτυχημένη έκθεση “Οι θησαυροί μου”, με έργα της διεθνούς φήμης ζωγράφου, της συμπολίτισσάς μας, Ιωάννας Ευθυμίου, που κλείνει απόψε τις πύλες της στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, στην Κηφισιά».

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τους «κλεμμένους» αρχαιοελληνικούς θησαυρούς που βρίσκονται διάσπαρτοι σε μουσεία του εξωτερικού, όπως τονίζει η παράταξη, για να προσθέσει:

Η Ιωάννα Ευθυμίου, με τα εκπληκτικά έργα της, στέλνει ξεκάθαρα το μήνυμα της επιστροφής των ελληνικών γλυπτών στην πατρίδα τους. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στα εγκαίνια έδωσε το παρών ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής για την επιστροφή των ελληνικών γλυπτών, Γιώργος Βάρδας, ο οποίος συνεχάρη τη συμπολίτισσά μας ζωγράφο για την έκθεση αυτή.

Επίσης, ο πρόεδρος του Ομίλου για την ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς και Νήσων, Ιωάννης Μαρωνίτης, την αιγίδα του οποίου τελούσε η έκθεση, ανακοίνωσε ότι τα έργα της κυρίας Ευθυμίου θα προβληθούν σε όλο τον κόσμο μέσα από την καμπάνια που έχει ξεκινήσει ο Όμιλος για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011 και τέως πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Παιδείας της ΚΕΔΕ, έδωσε το παρών στην έκθεση και συνεχάρη τη διεθνώς καταξιωμένη ζωγράφο. «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ασχοληθήκατε στα έργα σας με ένα θέμα εθνικής σημασίας. Εύχομαι να συνεχίσετε τη διεθνή σας καριέρα τιμώντας όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και την πόλη μας» είπε στην κυρία Ευθυμίου, για την οποία η έκθεση αυτή είναι η 35η ατομική της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet