Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης στη βραδιά ποίησης του Συλλόγου Γυναικών
Πολιτισμός

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης στη βραδιά ποίησης του Συλλόγου Γυναικών

Στην ποιητική βραδιά που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Λυκόβρυσης – Πεύκης με καλεσμένη την ποιήτρια Πόλλα Βακιρλή-Γιαννακοπούλου παρευρέθη την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης.

Ποιητικό θέμα της βραδιάς ήταν οι δύο τελευταίες συλλογές της ποιήτριας που φέρουν τους τίτλους «Το μικρό αλώνι» (2015) και «Με χρώματα και αρώματα» (2016).

Σχετικά με το έργο της ποιήτριας, ο δήμαρχος εστίασε κυρίως στην ποιητική συλλογή το «Μικρό αλώνι», την οποία έχει μελετήσει, και συγκεκριμένα σημείωσε: «Στις ποιητικές της συνθέσεις η ποιήτρια αποτυπώνει υπαρξιακές αγωνίες για τον χρόνο που διαβαίνει αφήνοντας εμφανές το βάρος του επάνω στη μορφή μας, για τις δυσκολίες της ζωής, το ευμετάβολο του ανθρώπινου βίου, αλλά και κοινωνικές αναφορές για τον πόλεμο και την ειρήνη ή τους πρόσφυγες κ.λπ. Η πλούσια γλώσσα της αποφεύγει τον βερμπαλισμό, εκμεταλλεύεται τη δυναμική των επιθέτων, ενώ διακρίνεται από ποικιλία στα ποιητικά υποκείμενα. Είναι μία γλώσσα που καταφέρνει να μιλήσει στην ψυχή του ανθρώπου που αναζητά πάντα την κορυφογραμμή του ονείρου χωρίς ν΄ αφήνει δάκρυ σε μαγουλογραμμή. Ένα θερμό ευχαριστώ στον Σύλλογο Γυναικών που ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη βραδιά ποίησης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πόλλα Βακιρλή-Γιαννακοπούλου που μας ταξιδεύει με την ποίησή της τόσο όσο να παίρνουμε δυνάμεις και να συνεχίζουμε πάντα μπροστά!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet