Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης γιορτάζει παρέα με τον Διονύση Σαββόπουλο
Πολιτισμός

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης γιορτάζει παρέα με τον Διονύση Σαββόπουλο

Ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης σε μία γιορτή – συζήτηση παρέα με τον μεγάλο Έλληνα τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο και την καταξιωμένη και πολυαγαπημένη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα ακουστούν αγαπημένες μελωδίες όπως, «Είχα μια αγάπη, αχ καρδούλα μου, που ΄μοιαζε συννεφάκι, συννεφούλα μου», «Κι αν βγω απ΄ αυτή τη φυλακή, κανείς δεν θα με περιμένει, οι δρόμοι θα ΄ναι αδειανοί, κι η πολιτεία μου πιο ξένη», και πολλά άλλα.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων του Δήμου, Γιώργος Καρύμπας, πρόεδρος του ΠΕΑΠ και Αντώνης Τσελέντας, πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ προσκαλούν όλη την πόλη σε αυτή τη μεγάλη γιορτή συζήτησης για το έργο του Διονύση Σαββόπουλου, που θα ξεκινήσει στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) και θα έχει ελεύθερη είσοδο.

Ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης, σημείωσε σχετικά: «Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου υποδεχόμαστε στον Δήμο μας τον Διονύση Σαββόπουλο, τον συνθέτη, τον στιχουργό, τον ερμηνευτή, τον αγέρωχο άνθρωπο Διονύση Σαββόπουλο που για πολλούς θεωρείται ο πρωτεργάτης της σχολής των Ελλήνων τραγουδοποιών, οι οποίοι γράφουν μουσική, στίχους και τραγουδούν οι ίδιοι τα τραγούδια τους. Όσα λόγια και να πει κανείς για τον Διονύση Σαββόπουλο είναι λίγα για να αποδώσουν τη μεγάλη του προσφορά στον πολιτισμό επί δεκαετίες. Ένας τραγουδοποιός που περικλείει σε κάθε του τραγούδι, σε κάθε του χαμόγελο, χίλιες λέξεις. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα γιορτάσουμε μαζί του και θα συζητήσουμε πάνω στο μεγάλο του έργο προσφοράς στην ελληνική μουσική παιδεία».

Ερμηνεύουν οι:

  • Ρένα Στρούλιου – φωνή
  • Δέσποινα Ραφαήλ – φωνή
  • Λευτέρης Χαβουτσάς – κιθάρα
  • Μανώλιδης Πασχαλίδης – μπουζούκι, κιθάρα, φωνή
  • Βαγγέλης Κωστόπουλος – πιάνο
  • και η Παιδική Χορωδία του ΠΕΑΠ.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν τα ΝΠΔΔ του Δήμου «Κοινωνική Προστασία, Αλληλεγγύη, Παιδεία» (ΚΟΙΠΑΠ) και «Περιβάλλον, Αθλητισμός, Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet