Παρουσίαση βιβλίου του Χρ. Τούβε «Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια»
Πολιτισμός

Παρουσίαση βιβλίου του Χρ. Τούβε «Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια»

Το βιβλίο του Χρήστου Τούβε «Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια» παρουσιάζεται στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, στις 20:00, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου, Πεύκη).

Το «παρών» θα δώσει ο ίδιος ο συγγραφέας προκειμένου να μυήσει το κοινό στα ενδότερα της πρώτης του συγγραφικής προσπάθειας. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση του Δήμου προς τους πολίτες, «απλός, καθημερινός, ο φίλος της διπλανής μας πόρτας, γεμάτος με τη ζωντάνια που πηγάζει από μία ιδιαίτερη σχέση με τη γραφή και την ανθρώπινη ψυχή, τις λέξεις και τις ιστορίες που αντλεί από τα προσωπικά του βιώματα, από την ανεξάντλητη σχέση του σε εκείνα τα τρυφερά χρόνια της παιδικής του ηλικίας με τη γιαγιά του, ο Χρήστος Τούβε με ορμητήριο την αγαπημένη μας συμπρωτεύουσα επισκέπτεται τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης».

Συνοδοιπόροι – ομιλητές σε αυτή τη συγγραφική παρουσίαση η οικογενειακή σύμβουλος και συγγραφέας, Τένια Μακρή, ο σύμβουλος βιβλιολογίας, Γιάννης Γαβαλάς, ο οποίος επιμελήθηκε την πρώτη αυτοέκδοση βιβλίου του Χρήστου Τούβε και έχει επιτυχημένα συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα των ελληνικών γραμμάτων, όπως ο Γιάννης Ρίτσος και ο Νίκος Καββαδίας.

Την εκδήλωση – παρουσίαση της πρώτης συγγραφικής δουλειάς του Χρήστου Τούβε συντονίζει ο δημοσιογράφος Θάνος Μαρκογαμβράκης, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε από την ξεχωριστή και με ιδιαίτερο χρώμα φωνή της παιδαγωγού Μαρίας Χολέβα και δημιουργού της ηλεκτρονικής πύλης mothersbird.gr.

Μία ιστορία συναισθηματικής νοημοσύνης…

«Το βιβλίο μου αυτό», λέει ο συγγραφέας, «είναι ένα εγχειρίδιο ζωής που επιχειρεί μία κατάδυση στο βαθύτερο είναι της ανθρώπινης ψυχής, στα ενδότερα των ιδιαίτερων οικογενειακών σχέσεων όπως αυτές ανάμεσα στις γενιές, τη γενιά των μικρών παιδιών με τη γιαγιά ή τον παππού, για να αναδυθεί μία πραγματικότητα εστιασμένη στις λεπτές ισορροπίες της συναισθηματικής νοημοσύνης και να αγκαλιάσει τα ρητά και τα αδήλωτα, αυτά που μπορούμε να πούμε και όλα όσα κατακλύζουν τη ψυχή μας και τη μπολιάζουν με αυθορμητισμό, με περισσή αγάπη. Μια ιστορία για το χθες, το διαφενόμενο αύρο και το αέναο “πηγαινέλα” του στο σήμερα όταν η συναισθηματική μνήμη χτυπά την πόρτα της καρδιάς και του νου και δεν μπορεί παρά να ξεχειλίσει με τη γραφή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet