ΠΕΑΠ: Δεν θα επιτρέψουμε παραβιάσεις κανόνων ασφαλείας στις δομές μας
Πολιτισμός

ΠΕΑΠ: Δεν θα επιτρέψουμε παραβιάσεις κανόνων ασφαλείας στις δομές μας

Με αφορμή παράσταση ιδιωτικής σχολής χορού που εδόθη το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης και στην οποία έγινε χρήση εύφλεκτων υλικών, το ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) Λυκόβρυσης – Πεύκης ανακοινώνει ότι δεν θα επιστρέψει σε όσους χρησιμοποιούν τις δομές που εποπτεύει να παραβούν τους κανόνες ασφαλείας που ορίζονται από τον νόμο και προφυλάσσουν την ανθρώπινη ζωή.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ώρες ευθύνης του ΠΕΑΠ απέναντι σε κάθε απερίσκεπτη ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και τη λειτουργία των πολιτιστικών δομών του Δήμου μας

Ως Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και έχοντας την ευθύνη για τη εύρυθμη λειτουργία των δομών του ΠΕΑΠ καθώς και την ασφάλεια των πολιτών που παίρνουν μέρος σε αυτές δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά πως δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει με ανθρώπινες ζωές, επιφυλασσόμενοι για τη χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος. Δυστυχώς, και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση προς τη διοίκηση του ΠΕΑΠ, κάποιοι καταχράστηκαν το δικαίωμα παραχώρησης του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης, αφήνοντας το «υπερβάλλον» θέαμα να κυριαρχήσει έναντι της ακεραιότητας εκατοντάδων θεατών που παρακολούθησαν μουσικοχορευτική παράσταση ιδιωτικής σχολής χορού, που εδρεύει στον Δήμο μας, το Σάββατο 13 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα:

  1. Ιδιωτική σχολή χορού που νοίκιασε το Θέατρο για να κάνει την παράστασή της, προέβη σε άσκοπη χρήση εύφλεκτων υλικών στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματός της.
  2. Οι υπεύθυνοι της Σχολής ουδέποτε ζήτησαν εγγράφως από τη διοίκηση του ΠΕΑΠ να τους δοθεί σχετική άδεια για κάτι τέτοιο και φυσικά ποτέ δεν τους εδόθη.
  3. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά στο υπογεγραμμένο συμφωνητικό μεταξύ των δύο πλευρών για χρήση εύφλεκτων ουσιών.
  4. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ζητήθηκε από τη διοίκηση του ΠΕΑΠ να δοθούν από τους υπεύθυνους της Σχολής οι απαραίτητες εξηγήσεις και φυσικά να μην επαναληφθεί η επικίνδυνη ενέργεια και στο δεύτερο μέρος του προγράμματός τους.
  5. Δεν υπήρξε καμιά απάντηση, καμία σχετική διαβεβαίωση από τους υπεύθυνους και διεκόπη προσωρινά το πρόγραμμα.

Με την άσκοπη αυτή ενέργεια και τη χρήση εύφλεκτων υλικών εντός του Θεάτρου όπως γίνεται αντιληπτό:

  • Τέθηκαν σε κίνδυνο όλοι οι παρευρισκόμενοι και φυσικά τα παιδιά που βρίσκονταν στον χώρο του Θεάτρου.
  • Οι αναθυμιάσεις προκάλεσαν ανησυχία σε εκατοντάδες παιδιά και γονείς που βρίσκονταν την ίδια ώρα στη μαθητική συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Πεύκης, κάτωθεν του θεάτρου.

Όπως γίνεται αντιληπτό και είναι νομικά και κοινωνικά επιβεβλημένο, εδώ δεν μιλάμε για το αν κάποιοι έχουν το δικαίωμα να «παίζουν με τη φωτιά» αλλά για το αν οφείλουμε να τηρούμε επ΄ ακριβώς τους κανόνες ασφαλείας που ορίζονται από τον νόμο και προφυλάσσουν την ανθρώπινη ύπαρξη.

Με την ευθύνη όχι μόνο των λόγων αλλά και των πράξεων που χαρακτηρίζουν το ΠΕΑΠ δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να νομίζει ότι τα θέατρα, οι χώροι πολιτισμού και αθλητισμού αλλά και κάθε δημόσια περιουσία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης που φιλοξενεί ανθρώπινες ζωές μπορεί να μετατραπεί σε χώρο ασυδοσίας, αρένα θεαμάτων υψηλού κινδύνου και άστοχων επιδείξεων. Οφείλουμε να μεριμνούμε συνεχώς για τους κανόνες ασφάλειας των επισκεπτών μας αλλά και να καταδικάζουμε οτιδήποτε αντιβαίνει στη λογική αυτή.

Για το ΠΕΑΠ ο Πολιτισμός είναι δίπλα στον Άνθρωπο και κανείς δεν μπορεί να το ακυρώσει!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet