ΠΕΑΠ: Επανέναρξη ωδείων, ανεξαρτήτου ηλικίας σπουδαστών
Πολιτισμός

ΠΕΑΠ: Επανέναρξη ωδείων, ανεξαρτήτου ηλικίας σπουδαστών

Με το ΦΕΚ 2037/30-05-2020 και την εγκύκλιο (29-5-2020), το υπουργείου Πολιτισμού επιτρέπει από 1ης Ιουνίου τη λειτουργία των ωδείων για όλους τους σπουδαστές, ανεξαρτήτως ηλικίας, όπως αναφέρει το νομικό πρόσωπο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ΠΕΑΠ (Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός). Επίσης, επιτρέπεται η φωνητική και τα κρουστά, αλλά όχι τα πνευστά, η βυζαντινή μουσική, και η ομαδική φωνητική (σολφέζ, χορωδία κ.λπ.)

Στο ΦΕΚ του υπουργείου Πολιτισμού, με αριθμό ΥΠΠΟΑ/ΓΡΥΠ/221365/5719/16-5-2020, περί Επανέναρξης και κανόνων λειτουργίας δομών της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, αναφέρεται ότι το διδακτικό έτος παρατείνεται έως τις 31.7.2020, επειδή χάθηκαν τα μαθήματα από τις 14 Μαρτίου που έκλεισαν τα ωδεία με υπουργική απόφαση, ως τις 18 Μαΐου που ξανάνοιξαν (και μάλιστα όχι για όλους τους μαθητές).

Από την πλευρά του νομικού προσώπου του Δήμου, τονίζεται ότι είναι κατανοητή η αναγκαιότητα παράτασης του σχολικού έτους για να καλυφθεί κατά το δυνατόν η ετήσια ύλη των παιδιών (το διδακτικό έτος είναι από 15/9-30/6). Από την άλλη, όπως προσθέτει, γίνεται κατανοητό ότι ειδικά για τα παιδιά του δημοτικού σχολείου είναι πολύ δύσκολο να μείνουν ως το τέλος Ιουλίου, πολύ περισσότερο μετά από μια μακρά περίοδο καραντίνας.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΕΑΠ αποφάσισε να δώσει τις εξής δυνατότητες:

  • Για όσα παιδιά θέλουν να φύγουν για διακοπές μετά το τέλος Ιουνίου, τα μαθήματα του Ιουνίου θα γίνουν διπλά (4×2=8 μαθήματα) και τα παιδιά να δώσουν εξετάσεις στις 29 και 30 Ιουνίου.
  • Για όσα παιδιά μπορούν να παραμείνουν ως τα μέσα Ιουλίου, τα μαθήματα του Ιουνίου θα γίνουν κανονικά (4 μαθήματα), ενώ του Ιουλίου θα γίνουν διπλά (2×2=4 μαθήματα) και τα παιδιά να δώσουν εξετάσεις στις 13 και 14 Ιουλίου.

Και στις δύο περιπτώσεις τα δίδακτρα θα είναι δύο μηνών (Ιουνίου-Ιουλίου) και θα αφορούν και μαθήματα.

Ειδικά για το μάθημα του σολφέζ οι εξετάσεις θα προσδιοριστούν το φθινόπωρο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet