«Πλάθιδο» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης
Πολιτισμός

«Πλάθιδο» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Με την ισπανική ταινία, παραγωγής 1961, του Luis García Berlanga «Πλάθιδο» (Plácido), υποψήφια για το όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, συνεχίζει τις προβολές της η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου).

Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ισπανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες και σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

«Placido» από την Κινηματογραφική Λέσχη ΠεύκηςΣε μια μικρή επαρχιακή πόλη, κάποιες κυρίες επινοούν τη χριστουγεννιάτικη εκστρατεία «δειπνήστε με έναν φτωχό», ώστε κι αυτοί που έχουν ανάγκη, να καθίσουν στο τραπέζι με τις οικογένειες που έχουν τον τρόπο τους και ν΄ απολαύσουν για ένα βράδυ τη ζεστασιά και την αγάπη που στερούνται.

Ο Πλάθιδο έχει προσληφθεί για να συμμετάσχει με το μοτοσακό του στο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι, αλλά μια αναποδιά τον εμποδίζει να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στις προετοιμασίες του: την παραμονή της Πρωτοχρονιάς λήγει το πρώτο γραμμάτιο για το μοτοσακό του, που αποτελεί το μοναδικό βιοποριστικό μέσο γι΄ αυτόν.

Σκηνοθεσία: Luis García Berlanga

Σενάριο: Rafael Azcona

Παίζουν: Cassen, José Luis López Vázquez, Elvira Quintillá κ.ά.

Διάρκεια: 85΄

Τη βραδιά θα ανοίξει η Χορωδία Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Παλλήνης ερμηνεύοντας:

  1. 20th Century Fox fanfare – Alfred Newman
  2. Bohemian Rhapsody – Freddie Mercury
  3. Africa – David Paich & Jeff Porcaro
  4. Circle of Life – Elton John & Tim Rice
  5. Aquarius/Let the sunshine – J. RadoG. Ragni, G. MacDermot
  6. Adiemus – Karl Jenkins
  7. Μια πόλη μαγική – Μ. Χατζιδάκις
  8. Τα παιδιά κάτω στον κάμπο/Οδός ονείρων – Μ. Χατζιδάκις
  9. Angel΄s Carol – John Rutter
  10. Every time I feel the spirit – arr. Bob Chilcott
Χορωδία Αποφοίτων

Η Χορωδία Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Παλλήνης ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 και έχει στο δυναμικό της περίπου 40 μέλη. Στόχος της χορωδίας είναι η συνέχιση του έργου του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης και η διατήρηση της επαφής των αποφοίτων του με τον κόσμο της Μουσικής.

Τη χορωδία διευθύνει η μαέστρος Φαίδρα Γιαννέλου.

Soprani

Ελένη Βασιάδη, Σοφία Βασιάδη, Κωνσταντίνα Βεντούρη-Ρούσσου, Ιωάννα Μαρκοπούλου, Ζωή Προκοπίου, Ευτυχία Ραυτοπούλου, Ναταλία Ταλάρη, Νιόβη Τζαβέλλα, Ιωάννα Τρέμη, Ελένη Φίλιου, Μελίνα Χάρρις.

Alti

Δήμητρα Δεσποτοπούλου, Δανάη Δούκα, Άλκηστις Ευαγγελινού, Αμαλία Λεβέντη, Ευαγγελία Μυλωνά, Χριστίνα Πανταζή, Σωτηρία Παππά, Ευτυχία Πετροπούλου, Παναγιώτα Προκοπίου, Ραφαηλία Σισμοπούλου, Κυβέλη Τσαντίλα, Μαρία Φίλιου.

Tenori

Γιάννης Ανθόπουλος, Αλέξανδρος Καλίνογλου, Αχιλλέας Κωνστάντζος, Φώτης Μόσχος, Βασίλης Μπίλλας, Πέτρος Σαββίδης, Κεβόρκ Τοροσιάν.

Bassi

Γιώργος Κακίτσης, Γιάννης Καρτερός, Ηλίας Κουρτπαρασίδης, Γιώργος Λεβέντης, Παναγιώτης Τελέκογλου, Φίλιππος Τριπικέλης, Δημήτρης Χατζηστεργίου.

Στη διεύθυνση της χορωδίας η Φαίδρα Γιαννέλου, στο πιάνο ο Ανδρέας Καρανίκας και στα κρουστά ο Οδυσσέας Στεφανής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet