“Πλημμύρισε” μικρασιατικές μνήμες το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
Πολιτισμός

“Πλημμύρισε” μικρασιατικές μνήμες το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Με επίκεντρο τις αξίες και τα διαχρονικά μηνύματα που πηγάζουν από την ιστορική διαδρομή των Μικρασιατών υλοποιήθηκε ένα μοναδικό αφιέρωμα με θέμα “ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ”, το Σάββατο 14 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Το ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, η Εταιρεία Μεσογειακού Πολιτισμού και ο Σύλλογος Μικρασιαστών Πεύκης – Λυκόβρυσης «ΙΩΝΙΑ», με αφορμή τα 90 χρόνια από την εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης, τίμησαν τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, τις παραδόσεις και την πολιτιστική τους κληρονομιά σε μια εκδήλωση μνήμης και ιστορικής συνέχειας.

Εκδήλωση για τη Μ. Ασία (χορευτικό 1)

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη μίλησε για την σπουδαία κληρονομιά των Μικρασιατών, τα ήθη και έθιμα, καθώς και για την ευθύνη που έχουμε όλοι στη διατήρηση, διάδοση και προβολή του μακραίωνου Πολιτισμού μας.

Εκδήλωση για τη Μ. Ασία (χορευτικό 2)

Την εκδήλωση πλαισίωσαν τα χορευτικά συγκροτήματα του ΠΕΑΠ και του Εργαστηρίου Τέχνης και Πολιτισμού της ΕΜΕΠΟΛ, αναδεικνύοντας, μέσα από τη δυναμική των χορών και της μουσικής, τις αναλλοίωτες αξίες των παραδόσεών μας. Παράλληλα, έγινε παρουσίαση – ομιλία από τον φιλόλογο – ιστορικό Θοδωρή Κοντάρα με θέμα «Τα Ανοιξιάτικα αντέτια της Ιωνίας». Επίσης έγινε προβολή ενός εκπληκτικού video, παραγωγής της ΕΜΕΠΟΛ με θέμα «Αττάλεια 2014- Οδοιπορικό στη νοτιοδυτική Μικρά Ασία».

Την εκδήλωση στήριξε ο Σύλλογος Αποφοίτων των Εκπαιδευτηρίων της Ελληνικής Παιδείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet