«Πραγματικές Αλήθειες. Η ζωή της Εστέλα» από την Κινηματογραφική Λέσχη
Πολιτισμός

«Πραγματικές Αλήθειες. Η ζωή της Εστέλα» από την Κινηματογραφική Λέσχη

Με την ταινία «Πραγματικές Αλήθειες. Η ζωή της Εστέλα» («Verdades Verdaderas. La vida de Estela») του Nicolás Gil Lavedra, παραγωγής 2011, συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης τις προβολές της την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου).

ΑφίσαΗ προβολή της ταινίας πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αργεντινής και του Ινστιτούτου Θερβάντες και σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ).

Πρόκειται για μια ακόμα αργεντίνικη ταινία (προηγήθηκε η προβολής της ταινίας «Η επίσημη ιστορία») αφιερωμένη στους αγνοούμενους της εκεί δικτατορίας και των παιδιών τους με την Εστέλα ντε Καρλότο, πρόεδρο  των «Γιαγιάδων της Πλατείας Μαΐου», στο επίκεντρο.

Η Εστέλα ήταν μια κυρία της μεσαίας τάξης, που μοίραζε τον χρόνο της ανάμεσα στην οικογένειά της και τη δουλειά της ως διευθύντρια σχολείου και ζούσε εντελώς απομακρυσμένη από κάθε πολιτική δραστηριότητα.

Μετά την απαγωγή και τη δολοφονία της κόρης της, Λάουρα, μεταξύ 1977 και το 1978, και την εξαφάνιση του εγγονού της Γκίντο που τον κρατούσαν οι απαγωγείς του, η ζωή της άλλαξε εντελώς.

Σκηνοθεσία: Nicolás Gil Lavedra.

Σενάριο: María Laura GargarellaJorge Maestro.

Παίζουν: Susú PecoraroAlejandro AwadaInés Efron.

Διάρκεια: 99΄

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet