Σε εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας ο Τ. Μαυρίδης
Κοινωνία

Σε εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας ο Τ. Μαυρίδης

Στις εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν το ΠΕΑΠ και ο Σύλλογος Γυναικών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, βρέθηκε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης ο μονόλογος του Δημήτρη Βαρβαρήγου «Μαρίνα Τσβετάγιεβα – Τρεις Βάλτοι» σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου. Στον ρόλο της Μαρίνα Τσβετάγιεβα ήταν η Μαρία Συμεών, η οποία έπαιξε και πιάνο, ενώ η σκηνογραφία και η ενδυματολογία ήταν του Χάρη Σεπεντζή, ο οποίος τιμήθηκε για την προσφορά του τον πολιτισμό. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν, επίσης, η Μαίρη Μαυρομάτη για την πολύχρονη εθελοντική της προσφορά στα Πολυιατρεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, η Κική Γιαννούλη-Κωνσταντινίδη, στο πρόσωπο της οποίας τιμώνται οι μητέρες και οι οικογένειες που μεγαλώνουν παιδιά με ειδικές ικανότητες και η Κατερίνα Βαφειάδου, που διευθύνει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

O κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Πιστεύω ότι τιμήσαμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με θέατρο, μουσική, χορό, αλλά και την ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών κυρίας Μάλαμα για τη βία κατά των γυναικών. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στο Νομικό μας Πρόσωπο όσο και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για αυτή την εκδήλωση αλλά και για την εν γένει προσφορά του στον Δήμο μας.

»Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας θυμίζει τους αγώνες που έχουν γίνει για τη θέση της γυναίκας, αλλά κυρίως όσους έχουμε ακόμη μπροστά μας. Είμαστε από τους Δήμους που έχουν συνυπογράψει την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες και προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε πράξη την ισότητα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet