Στη δράση «ART3AGE» μετέχει το Εργαστήρι Ζωγραφικής του ΠΕΑΠ
Κοινωνία

Στη δράση «ART3AGE» μετέχει το Εργαστήρι Ζωγραφικής του ΠΕΑΠ

Στην 1η Διαδημοτική Εικαστική Διάδραση «ART3AGE» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου από τις 17 έως τις 21 Μαΐου 2017 συμμετέχει το Εργαστήρι Ζωγραφικής του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Τα εγκαίνια της 1ης Διαδημοτικής Εικαστικής Διάδρασης πραγματοποιούνται σήμερα, Τετάρτη 17 Μαΐου, στις 18:00, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος) στο Ηράκλειο Αττικής. Ο Δήμος αποσκοπεί με αυτή τη δράση να δώσει βήμα στην καλλιτεχνική έκφραση επαγγελματιών και ερασιτεχνών δημιουργών, οι οποίοι και βρίσκονται σε μεγαλύτερα ηλικιακά στάδια της ζωής. Συγκεκριμένα, έργα καλλιτεχνών ηλικίας άνω των 50 ετών από ΚΑΠΗ, εργαστήρια, αλλά και προγράμματα 14 Δήμων από όλη την Αττική θα εκτεθούν στους πολιτιστικούς πολυχώρους του Δήμου Ηρακλείου, πλαισιωμένα από μια σειρά σχετικών παράλληλων δράσεων.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων του, διατηρεί εδώ και 25 χρόνια Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών που απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες. Το Εργαστήρι είναι ιδιαίτερα δημιουργικό, πραγματοποιεί ετήσιες εκθέσεις με τα έργα των μαθητών, ενώ αντιπροσωπευτικά έργα ενηλίκων θα έχει τη χαρά να θαυμάσει το κοινό και στην 1η Διαδημοτική Εικαστική Διάδραση του Δήμου Ηρακλείου. Το Εργαστήρι Ζωγραφικής του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης λειτουργεί με υπεύθυνη τη ζωγράφο Αργυρώ Παφίλη-Καρίμαλη.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, χαιρετίζει με θέρμη την πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου, ενώ επισημαίνει ότι: «Οι καλλιτέχνες του Δήμου μας με αυτή την ανεξάντλητη σχέση τους με τη ζωγραφική και την πολύτιμη καθοδήγηση της υπεύθυνης ζωγράφου Αργυρώς Παφίλη, καταφέρνουν και μας ταξιδεύουν στην καλλιτεχνική δημιουργία του κόσμου τους, σε ένα ταξίδι πραγματικά εξαιρετικό. Τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν τη συλλογικότητα και την πολιτισμική επικοινωνία μεταξύ των πόλεων και θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, αγκάλιασε την πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου επισημαίνοντας θα συνεχίσει να υποστηρίζει συναφείς δράσεις που στόχο έχουν την ανάδειξη της δυναμικής των τμημάτων του ΠΕΑΠ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet