Ταξίδι… στις γεύσεις του 5ου αιώνα π.Χ. από τον Ηλία Μαμαλάκη
Κοινωνία

Ταξίδι… στις γεύσεις του 5ου αιώνα π.Χ. από τον Ηλία Μαμαλάκη

Το ΝΠΔΔ «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης φιλοξένησε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του καταξιωμένου γευσιγνώστη – σεφ και συγγραφέα Ηλία Μαμαλάκη.

Το βιβλίο που έχει τον τίτλο «Η Μύρτις και η μελόπιτα» έχει ως θέμα του μια ημέρα από τη ζωή της Μύρτιδας, ενός μικρού κοριτσιού που έζησε στα χρόνια του χρυσού αιώνα του Περικλή. Μαζί με το φιλαράκι της τον Μέμο κάνουν σκανδαλιές, παίζουν, περιπλανώνται σε διάφορα σημεία της αρχαίας Αθήνας, τρώνε, μαγειρεύουν και περιγράφουν παραμυθένια την τροφή του 5ου αιώνα π.Χ. Μέσα από την περιπλάνησή τους αναδεικνύεται η καθημερινή ζωή των Αθηναίων της εποχής, αλλά και οι διατροφικές τους συνήθειες, ενώ παράλληλα περιγράφεται ένα νοσταλγικό οδοιπορικό από τον Κεραμεικό στην αρχαία αγορά, στον ναό του Ηφαίστου και στην καρδιά του περίφημου ελαιώνα της Αθήνας.

Με ανακοίνωσή τους, η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, και η αντιπρόεδρος, Μαριάννα Μαμαλάκη, εκφράζουν ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την πραγματοποίηση της παρουσίασης στις δομές του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και ξεχωριστά για την παρουσία του ιδιαίτερα αγαπητού στο κοινό κ. Ηλία Μαμαλάκη. Συγκεκριμένα η κ. Ασπραδάκη δήλωσε: «Με μεγάλη μας χαρά και τιμή υποδεχθήκαμε στην αίθουσα “Μανόλης Αναγνωστάκης” την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ηλία Μαμαλάκη με τίτλο “Η Μύρτις και η μελόπιτα”. Ένα επιμορφωτικό και συνάμα διασκεδαστικό ανάγνωσμα όπου μέσα από τις σελίδες του οι αναγνώστες έρχονται σε επαφή με τη μαγεία μιας εποχής διαφορετικής, γεμάτης συναισθήματα, γεύσεις και γλαφυρές εικόνες! Ένα βιβλίο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Ένα ιδιαίτερα μεγάλο ευχαριστώ στη Μαριάννα Μαμαλάκη που μεσολάβησε για να έρθει στην πόλη μας ένας τόσο ξεχωριστός άνθρωπος. Τέλος, ένα ακόμα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμπολίτες μας που στηρίζουν τις εκδηλώσεις μας».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet